میزبانی دانشگاه گیلان از اولین نشست تخصصی بررسی مسائل صنعت طیور استان

28 06 2015
کد خبر : 3290104
تعداد بازدید : 207
اولین نشست تخصصی بررسی مسائل صنعت طیور استان گیلان که به همت گروه علوم دامی و با حضور پرورش دهندگان طیور، شرکت های بزرگ مجری زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ، مسئولین اجرایی استان و تشکل های مرتبط با این صنعت در دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر سید ضیاالدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان در این نشست ضمن بیان اهمیت صنعت طیور در اقتصاد ملی ، ظرفیت های پژوهشی دانشگاه گیلان را در تعامل با بخش صنعت و کشاورزی در راستای بهره وری بیشتر، تولید اقتصادی و ارتقاء کیفیت محصولات با درنظر گرفتن مسائل زیست محیطی یادآور شد. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان خاطر نشان کرد تکمیل چرخه تحقیق، فناوری و تجارت از اولویت های مراکز پژوهشی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است و ایجاد شرکت های دانش بنیان لازمه تکمیل این چرخه است. در این راستا طیف وسیعی از مکمل هادی تغذیه ای و دارویی و تجهیزات می تواند توسط شرکت های دانش بنیان تولید شود. مهندس ایرج بنیادی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان هم در این نشست اعلام کرد 8 میلیون قطعه جوجه که 25 درصد تولید کل کشور را شامل می شود در استان گیلان تولید شده و این استان رتبه دوم کشوری را دارد. همچنین 74 واحد مرغ مادر با ظرفیت 2620000 قطعه نیز در استان فعالیت می کند که از این نظر نیز رتبه دوم کشوری است. 725 فارم پرورش نیمچه گوشتی نیز با ظرفیت 16200000 قطعه ، 136 هزارتن گوشت را تولید می کنند که حدود 62 هزار تن در داخل استان مصرف شده و مابقی به استان های همجوار صادر می شود. به طور کلی ظرفیت تولید کشور در حال حاضر 2 میلیون تن گوشت مرغ است که حدود صد تا صد و پنجاه هزار تن آن مازاد تولید می باشد که لازم است یا مصرف سرانه که 25 کیلو در سال است افزایش یابد و یا اینکه به کشورهای منطقه صادر شود. مهندس بنیادی ضمن بیان این مطلب که ایجاد زنجیره های تولید گوشت مرغ از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است متذکر شد که برآورد می شود زنجیره ها بتوانند در طی ده سال ده درصد تولید داخل را در اختیار داشته باشند. مهندس یوسفیان دیگر سخنران این نشست بیان داشت که در یکسال اخیر قیمت جوجه 193 درصد، قیمت مرغ 38 درصد، قیمت ذرت 25 درصد و قیمت سویا 13 درصد نوسان ماهانه داشته است که لازم است مشخص شود مسئول این نوسان قیمت چه کسی و یا چه ارگانی است؟ ایشان ریسک بیماری، بهره وری پایین ، ناتوانی در تحمل نوسانات قیمت ، افزایش قیمت انرژی در سال های آتی را از مشکلات ساختار سنتی تولید مرغ دانست. بعلاوه فعالیت واسطه ها که سبب افزایش قیمت نهایی محصول تولیدی شده را ناشی از این ساختار سنتی دانست. دکتر شادپرور معاون پژوهش و فناوری دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان نیز در خصوص اطلاعات مذکور این سئوال اساسی را مطرح کرد که چرا با توجه به نوسان کم قیمت ذرت و سویا که بخش اصلی هزینه های تولید را تشکیل می دهند قیمت مرغ و جوجه اینقدر نوسان داشته است؟ در این نشست تخصصی دکتر سهراب عاقبتی مدیر کل دامپزشکی استان گیلان اعلام کرد در کشور تنها 5 شرکت دارای کد IR برای صادرات مرغ هستند که یک یاز آنها در گیلان است و بزودی شرکت دومی نیز صاحب این مجوز خواهد شد. مهندس رهنما آخرین سخنران این نشست بود که بیان داشت شرکت های تعاونی و سپس اتحادیه ها که در طی ده های اخیر در ایران ایجاد شدند نتوانستند بازار را به خوبی مدیریت کنند و سبب ایجاد واسطه گری در کشور شدند. در این شرایط محدودیت به کارگیری دانش فنی و تکنولوژی بعلاوه نیروی انسانی متخصص در واحدهای کوچک و بهره وری کم این واحدها، امکان رقابت بین المللی برای عرضه محصولات را سلب کرده است. لذا دولت به فکر راه اندازی زنجیره های تولید افتاد. برای راه اندازی زنجیره های تولید 8 ساختار تولید توسط دانشگاه علم و صنعت بررسی شد که از میان آنها سه ساختار برتر انتخاب و در نهایت ساختار پرورش قراردادی به تصویب رسید که در حال اجرا است. ایشان بیان داشت که ایران هفتمین تولید کننده گوشت مرغ در دنیا است و در حال حاضر توان صادرات 250 هزار تن گوشت مرغ در کشور وجود داشته که می تواند 500 میلیون دلار درآمد ارزی کسب شود. در این نشست تخصصی تعدادی از پرورش دهندگان طیور به بیان مشکلات خود در تولید و عرضه گوشت مرغ پرداختند و عملکرد زنجیره های تولید را در طی چند ماه اخیر نامناسب دانسته و خاطر نشان کردند که این موضوع سبب عدم اعتماد به آنها شده است. نوسانات قیمت، عرضه جوجه با کیفیت پایین از جمله مشکلات دیگری بود که پرورش دهندگان متذکر شدند. در پایان این مراسم نیز بیانیه اولین نشست تخصصی بررسی مسائل صنعت طیور استان گیلان قرائت شد.
دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.