نشست تخصصی سالروز فتح تهران به دست مشروطه خواهان در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه برگزار شد

13 07 2022
کد خبر : 3218630
تعداد بازدید : 254

به مناسبت  سالروز فتح تهران به دست مشروطه خواهان نشست تخصصی با این محوریت با حضور جمعی از پژوهشگران گیلان شناس در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد و در این نشست درباره ویژگی های این فتح بزرگ و تأثیر آن در حرکت و جهت گیری مشروطه بحث و تبادل نظر شد.

در این نشست که با حضور دکتر فریدون شایسته، هوشنگ عباسی، رضا نوزاد و تعدادی از علاقه مندان به پژوهش های گیلان شناسی برگزار شد،  هوشنگ عباسی طی سخنانی به نقش گیلانیان در مشوطه اشاره کرد و گفت: چهار تن از مشروطه خواهان گیلان به نامهای ملا عزیز شریعتمدار طالشی، یوسف خان سرتپ جوبنه‎ای، کاظم خان نوکام (کمیسر نظمیه) کمیسر و صالح خان رسدچی باشی مژده ای (افسر امنیه) جزو نخستین شهدای مشروطیت هستند. این چهار تن در صحرای ناصریه رشت اعدام شدند و متاسفانه به طرزی فجیع دفن شدند و تا سالها مهجور ماندند.

دکتر شایسته نیز در سخنانی با توجه به اهمیت روایت های تاریخی و تاثیر تاریخ در آموزش نسلها گفت: تاریخ عنصری سازنده به نام تجربه با خود دارد که آینه آینده است وی سپس به روایت تاریخی واقعه فتح تهران پرداخت و گفت: در بحث تاریخی فتح تهران سعدالدوله برای تطمیع مشروطه خواهان گیلان در کرج مستقر شد و با دیدن قوای آزادی خواه گیلان تلاش کرد آنها را تطمیع کند تا سلطنت محمدعلی شاه اندکی بیشتر دوام بیاورد، اما تلاش او به نتیجه نرسید و مبارزان بعد از دو روز جنگ در 24 تیرماه به پیروزی رسیدند. وی گفت: محمدعلی شاه به دلیل آگاهی از شرایط سختی که پدید آورده بود و ترس از مجازات یک‌روز پس از این پیروزی به سفارت روسیه پناه بردد و سعدالدوله به سفارت روسیه رفت. وی پیشنهاد داد در باره این اتفاق بزرگ و تاثیر گذار علاوه بر تحقیقات انجام شده کارهای دیگری صورت گیرد. وی با ابراز تاسف در باره نقش گیلان در این حرکت بزرگ تاریخی گفت: پس از یکصد و سیزده سال،از فتح تهران، متاسفانه نقش برجسته گیلان و مجاهدین و آزادی خواهان گیلانی در انقلاب مشروطه وبه ویژه دوران استبداد صغیر، واقعه مهم فتح تهران، مهجور و مغفول مانده است و آن چنان که باید و شاید،در منابع موجود به این مسئله پرداخته نشده است ‌. اگر بخواهم بین میزان و اهمیت نقش اردوی گیلان و ایل بختیاری در قضیه تاریخی فتح تهران، به صورت  نسبت و درصد بگویم،این نسبت ۸۰ به ۲۰ است .
ولی متاسفانه،در منابع تاریخی دوره مشروطه،به طور واضح وروشن،این نقش برجسته،چنان بازتاب داده نشده است.ایجاد تشکیلات مدرن،اصرار بر اجرای قانون اساسی مشروطه،پیشنهاد ایجاد مجلس شورای ملی،ایجاد شوراهای ایالتی و ولایتی و....نمونه هایی از نقش مردم گیلان در دو دوره نهضت مشروطه،پیش وپس از دوره استبدادصغیر بود.با توجه به نقش جدی وخطیر مردم گیلان در ادوار مشروطه،متاسفانه ما امروزه،فاقد خانه مشروطه موزه مشروطه و مرکز اسناد مشروطه هستیم. بنابراین بر عهده همه ماست که به این مهم بپردازیم و روشنگری کنیم .

 


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.