نشست وبیناری اعضای اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر برگزار شد

05 07 2020
کد خبر : 3239823
تعداد بازدید : 187

نشست فوق العاده رؤسای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر، روز دوشنبه 16 تیرماه به ‌صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه گیلان به عنوان رییس دوره ای اتحادیه و با حضور مجازی برخی رؤسای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی عضو اتحادیه از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، روسیه و قزاقستان برگزار شد. در این نشست وبیناری که دکتر کوهیان معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دکتر نجفی رایزن علمی ایران در روسیه، بلاروس، اوکراین و آسیای میانه نیز حضور داشتند، موضوعات زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای نشست دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان، بعنوان رئیس اتحادیه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر و همچنین رئیس دبیرخانه دائمی ایرانی اتحادیه، ضمن عرض خیر مقدم به اعضای حاضر در نشست مجازی، به تشریح اقدامات انجام شده توسط دانشگاه گیلان به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه در طول 9 ماه گذشته پرداخت.وی با یادآوری این موضوع که بر اساس مصوبات اجلاس بیست و دوم اتحادیه، ایجاد کمیته های سه گانه پژوهشی، دانشجویی و آموزشی، به تصویب رسیده است، از رؤسای دانشگاه های دولتی آستراخان روسیه، بین المللی امام خمینی(ره) و علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، به عنوان رؤسای کمیته های سه گانه مذکور به خاطر فعالیت های انجام شده شان تشکر نمود.

سپس پروفسور یوری پمینوف، رئیس اجرایی اتحادیه ضمن ابراز تشکر از دکتر رضی رئیس دانشگاه گیلان به خاطر برگزاری نشست حاضر، مجدداً با تأکید بر حمایت کشور روسیه و دانشگاه های روسیه از جمهوری اسلامی ایران، مخالفت شدید خود را با تحریم های یکجانبه و غیر انسانی علیه مردم ایران در این شرایط بحرانی اعلام نمودند. وی در ادامه به تشریح فعالیت های کلی اعضای اتحادیه در چارچوب مصوبات بیست و دومین نشست اتحادیه در دانشگاه گیلان اشاره کرده و پیشنهاداتی در خصوص تداوم فعالیت های اعضای اتحادیه در شرایط اپیدمی کوید-19 ارائه نمود.

در ادامه، رؤسای دانشگاه هایی که ریاست کمیته های سه گانه یاد شده را بر عهده دارند، به تشریح فعالیت ها و اقدامات انجام شده و همچنین برنامه های در دست اجرای کمیته های خود اشاره نمود. ارائه گزارش ایجاد تهیه مقدمات بانک اطلاعات متخصصین دانشگاه های عضو اتحادیه، ارائه گزارش برگزاری وبینارهای علمی برگزار شده توسط دانشگاه های عضو و انجام فعالیت های مشترک دوجانبه بین اعضای اتحادیه، رونمایی از پوستر عکاسی، فیلم و نوشتار در خصوص دریای خزر و ارائه برنامه های آتی اعضای اتحادیه، از جمله مواردی بود که هر یک از رؤسای دانشگاه  های حاضر در وبینار به تشریح آنها پرداختند.

در ادامه دکتر بادما سالایف رئیس دانشگاه کالمیکیا روسیه و میزبان آتی اجلاس اتحادیه با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا و مهیا نبودن شرایط لازم برای برگزاری اجلاس بیست و سوم اتحادیه در اکتبر 2020، خواستار برگزاری مجمع عمومی اتحادیه در ماه آوریل-می سال 2021 میلادی شد. همچنین مقرر شد دانشگاه های عضو اتحادیه برای نشست وزرای علوم 5 کشور ساحلی دریای خزر برنامه ریزی و تلاش کنند. 

در این نشست معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران ضمن تشکر از فعالیت اعضای اتحادیه برلزوم گسترش فعالیت های علمی به سایر دانشگاه های 5 کشور ساحلی دریای خزر تاکید کرد. دکتر کوهیان همچنین از آمادگی وزارت علوم ایران برای حمایت از طرح های مشترک پژوهشی بین اعضای اتحادیه خبر دادند. همچنین دکتر نجفی رایزن علمی ایران در روسیه، بلاروس، اوکراین و آسیای میانه حمایت از فعالیت های اتحادیه را از اولویت های کاری آن رایزنی برشمرد.  

گفتنی است اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 دانشگاه، مرکز پژوهشی و پارک علم و فناوری از 5 کشور ایران، روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان است که در دو دهه گذشته بستری برای همکاریهای منطقه ای بین مراکز علمی کشورهای همسایۀ این دریای غنی و با ارزش شده است. برگزاری دوره‌های مشترک، کارگاه‌های آموزشی، طرح‌های پژوهشی مشترک، تبادل دانشجو و استاد بین اعضای اتحادیه، چاپ مجله ISI و برگزاری 6 دوره المپیاد ورزشی دانشجویی بین المللی تنها بخشی از فعالیت های این اتحادیه در سال های گذشته می باشد.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.