همایش تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان در دانشگاه گیلان برگزار شد
23 06 2015
کد خبر : 3290239
تعداد بازدید : 461
مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان به همت دانشگاه گیلان و شرکت کاوشگران فیامین گیل به عنوان یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه گیلان و سایر سازمان های استان برگزار شد. مهندس علیرضا پور بصیر مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب،خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان؛ با اشاره به مشکلات اعتباری واحدهای تولیدی افزود: برخی از واحدهای تولیدی به لحاظ سرمایه در گردش دچار محدودیت هایی شده اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی، خط اعتباری ویژه ای برای واحدهای شالیکوبی پیش بینی شده است. وی به سیاست کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی اشاره و اضافه کرد: در کنار واگذاری کارها به بخش خصوصی ، امور حاکمیتی از جمله تصویب قوانین می تواند برای حمایت این بخش و بازار آن موثر باشد. مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب ، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی؛ بسته بندی را حلقه مفقوده زنجیره کاشت تا سفره غذایی دانست و این زنجیره را شامل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازار عنوان و تصریح کرد: اقداماتی طی پنج سال گذشته برای ارتقای واحدهای شالیکوبی و نوسازی آنها انجام شده تا برای ایجاد ارزش افزوده، واحدهای شالیکوبی نقش موثری داشته باشد. وی با بیان این که 69 درصد بسته بندی جهانی در بخش غذا و آشامیدنی است ، افزود: اکنون واحدهایی که صرفا بسته بندی هستند ، در کشور کم داریم و در زنجیره کاشت محصول تا سفره، در هر بخش که کار سیستماتیک انجام دهیم ، بخش دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. وی اظهار کرد: اقدامات خوبی در سه سال گذشته در بخش کشاورزی و تولید برنج و شالی انجام شده که اکنون نیاز به حمایت بیشتر به فرآوری و بسته بندی وجود دارد. مهندس پوربصیر تصریح کرد: در همین راستا ، نوسازی و بازسازی واحدهای شالیکوبی در دستور کار قرار گرفته و پیگیری هایی نیز در این ارتباط انجام شده است. دکتر سید حسین پیمان دبیر همایش تجلیل از شالیکوبی داران برتر و عامل توسعه خوشه صنعتی گیلان نیز در این مراسم گفت: ایجاد انگیزه و رقابت میان صاحبان صنعت شالیکوبی و تشویق آنها به ادامه فعالیت های سازنده ، آشناسازی جامعه و صنعت با استانداردهای برنج و شالیکوبی، معرفی شاخص های برنج و شالیکوبی برتر ، ایجادانگیزه و ارج گذاشتن به تلاش های تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و ارتقاء شأن و جایگاه و اهمیت صنعت شالیکوبی در جامعه از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است. دکتر پیمان تعداد واحدهای شالیکوبی گیلان را حدود یک هزار و 480 واحد عنوان و اضافه کرد: سالانه حدود یک میلیون تن شلتوک برنج در استان تولید می شود که سهم هر واحد تولیدی حدود 600 تا 700 تن شلتوک است. مهندس غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به تفاوت خرید تضمینی و تضمین خرید برنج شالیکاران از سوی دولت گفت: این محصول که با رنج بسیار بدست می آید باید از سوی دولت از چندین ماه قبل از برداشت محصول و با نرخ تعیین شده از مردم خریداری شود. وی در بخشی دیگر از صحبت هایش خواهان واگذاری امور شالیکاران به خود شالیکاران مطابق سیاست های دولت در واگذاری امور مردم به مردم شد. در پایان این مراسم از 17 واحد شالیکوبی برتر گیلان که چهار واحد برگزیده استانی و مابقی شهرستانی بودند، تجلیل شد. گقتنی است برنج، محصول اصلی و راهبردی گیلان محسوب می شود و با تولید 730 تا 750 هزار تن برنج سفید در استان، نیاز 20 میلیون ایرانی به این محصول فراهم می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور نیز هست و با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داده است.
دسته بندی :
خبرها