همایش تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان در دانشگاه گیلان برگزار شد

23 06 2015
کد خبر : 3290239
تعداد بازدید : 238
مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان به همت دانشگاه گیلان و شرکت کاوشگران فیامین گیل به عنوان یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه گیلان و سایر سازمان های استان برگزار شد. مهندس علیرضا پور بصیر مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب،خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان؛ با اشاره به مشکلات اعتباری واحدهای تولیدی افزود: برخی از واحدهای تولیدی به لحاظ سرمایه در گردش دچار محدودیت هایی شده اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی، خط اعتباری ویژه ای برای واحدهای شالیکوبی پیش بینی شده است. وی به سیاست کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی اشاره و اضافه کرد: در کنار واگذاری کارها به بخش خصوصی ، امور حاکمیتی از جمله تصویب قوانین می تواند برای حمایت این بخش و بازار آن موثر باشد. مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب ، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی؛ بسته بندی را حلقه مفقوده زنجیره کاشت تا سفره غذایی دانست و این زنجیره را شامل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازار عنوان و تصریح کرد: اقداماتی طی پنج سال گذشته برای ارتقای واحدهای شالیکوبی و نوسازی آنها انجام شده تا برای ایجاد ارزش افزوده، واحدهای شالیکوبی نقش موثری داشته باشد. وی با بیان این که 69 درصد بسته بندی جهانی در بخش غذا و آشامیدنی است ، افزود: اکنون واحدهایی که صرفا بسته بندی هستند ، در کشور کم داریم و در زنجیره کاشت محصول تا سفره، در هر بخش که کار سیستماتیک انجام دهیم ، بخش دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد. وی اظهار کرد: اقدامات خوبی در سه سال گذشته در بخش کشاورزی و تولید برنج و شالی انجام شده که اکنون نیاز به حمایت بیشتر به فرآوری و بسته بندی وجود دارد. مهندس پوربصیر تصریح کرد: در همین راستا ، نوسازی و بازسازی واحدهای شالیکوبی در دستور کار قرار گرفته و پیگیری هایی نیز در این ارتباط انجام شده است. دکتر سید حسین پیمان دبیر همایش تجلیل از شالیکوبی داران برتر و عامل توسعه خوشه صنعتی گیلان نیز در این مراسم گفت: ایجاد انگیزه و رقابت میان صاحبان صنعت شالیکوبی و تشویق آنها به ادامه فعالیت های سازنده ، آشناسازی جامعه و صنعت با استانداردهای برنج و شالیکوبی، معرفی شاخص های برنج و شالیکوبی برتر ، ایجادانگیزه و ارج گذاشتن به تلاش های تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و ارتقاء شأن و جایگاه و اهمیت صنعت شالیکوبی در جامعه از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است. دکتر پیمان تعداد واحدهای شالیکوبی گیلان را حدود یک هزار و 480 واحد عنوان و اضافه کرد: سالانه حدود یک میلیون تن شلتوک برنج در استان تولید می شود که سهم هر واحد تولیدی حدود 600 تا 700 تن شلتوک است. مهندس غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به تفاوت خرید تضمینی و تضمین خرید برنج شالیکاران از سوی دولت گفت: این محصول که با رنج بسیار بدست می آید باید از سوی دولت از چندین ماه قبل از برداشت محصول و با نرخ تعیین شده از مردم خریداری شود. وی در بخشی دیگر از صحبت هایش خواهان واگذاری امور شالیکاران به خود شالیکاران مطابق سیاست های دولت در واگذاری امور مردم به مردم شد. در پایان این مراسم از 17 واحد شالیکوبی برتر گیلان که چهار واحد برگزیده استانی و مابقی شهرستانی بودند، تجلیل شد. گقتنی است برنج، محصول اصلی و راهبردی گیلان محسوب می شود و با تولید 730 تا 750 هزار تن برنج سفید در استان، نیاز 20 میلیون ایرانی به این محصول فراهم می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور نیز هست و با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولیدکنندگان کشور را به خود اختصاص داده است.
دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.