همایش توسعه گردشگری در ایران، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در دانشگاه گیلان برگزار شد

09 03 2022
کد خبر : 3224084
تعداد بازدید : 114

افتتاحیه همایش توسعه گردشگری در ایران، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها با سخنرانی دکتر فرید نجفی سرپرست دانشگاه گیلان برگزار شد.

دکتر فرید نجفی سرپرست دانشگاه گیلان در این همایش گفت: سفر و گردشگری به عنوان یکی از بزرگ ترین بخشهای اقتصادی جهان، موتور محرک توسعه بوده و ضمن اشتغال زایی و توزیع ثروت، در تمام نقاط جهان رفاه و کامیابی را به ارمغان می آورد.

سرپرست دانشگاه در ادامه گفت: صنعت گردشگری ایران، علی رغم غنای کشور از منظر ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری فرهنگی- تاریخی و طبیعی، در مقایسه با روند رو به رشد جهانی گردشگری و رقبای منطقه ای خود، توسعه چندانی نداشته است. اگرچه پس از انقلاب اسلامی ایران و در طی گام اول انقلاب، سازمانها و نهادهای ذینفع در سطوح مختلف اجرایی و سیاستگذاری، با درک و تصدیق اهمیت چشمگیر صنعت گردشگری، در صدد رونق و توسعه این صنعت در ایران بوده اند، اما عطف به آمار و داده های منتشره ازسوی سازمان های ملی و بین المللی توفیق قابل ملاحظه ای کسب نشده است.
وی افزود: نکته قابل توجه در طی گام اول انقلاب اسلامی روند رو به رشد و مثبت گردشگران ورودی از کشورهای همسایه به موجب تغییر در روابط جمهوری اسلامی با برخی از این کشورها به ویژه عراق است. درواقع، کشور عراق هم اکنون قریب به 30 درصد از کل ورودیها به ایران را به خود اختصاص داده است که اصلی ترین عامل آن تغییر رویکرد ایران به عراق پس از سرنگونی صدام است. تجربه رشد گردشگران ورودی از کشور عراق میت واند با بسترسازی، بومی سازی و زمینه سازیهای ویژه ای برای دیگر همسایگان نیز رقم بخورد؛ البته در این زمینه باید متناسب با ماهیت خاص هر کدام از بازارهای همسایه برنامه ریزیه ای متفاوتی صورت پذیرد. از جمله کشورهای حوزه خزر و اوراسیا.

دکتر نجفی گفت: رهبر انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم، با مرور تجربه 40 ساله اعلام  نمودند که انقلاب وارد دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی شده است؛ گام دومی که با تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی به سوی تحقق ایجاد تمدن نوین اسلامی گام بردارد. به منظور تحقق آرمان مزبور، پیشرفت و توسعه باید در عرصه های مختلف، به ویژه در حوزه های مزیت دار که کمتر مورد توجه قرار  داشته اند، صورت بگیرد و در این میان، صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پیشرو در توسعه اقتصادی و با کارکردهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیت پایدار، به واسطه ماهیت خاص و ویژگی های منحصربه فرد  خود ازجمله اشتغال زایی، ارزآوری و درآمدزایی به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی پیشرفت در حوزه های  مزبور قلمداد می شود. گردشگری به عنوان صنعتی پیشرو در توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور به واسطه ماهیت خاص خود یکی از ابزارهای کلیدی گام دوم انقلاب اسلامی در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی به شمار می رود و با استناد به متون بالادستی به ویژه سیاست های کلی ابلاغی و احکام قانونی می توان از حوزه گردشگری به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور بهره برد و گامی مهم در جهت توسعه پایدار کشور برداشت.

دکتر نجفی در پایان از تلاش های برگزارکنندگان همایش تقدیر و تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد برگزاری چنین همایش ها و نشست هایی باعث توسعه گردشگری در کشور شود.

شایان ذکر است دکتر مجید یاسوری دبیر علمی این همایش هم گفت: از بین ۵۰ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش، 40 مقاله پذیرفته شده که 11 مقاله به صورت ارائه و باقی مقالات نیز به صورت پوستر و درج در مجموعه مقالات مورد تایید قرار گرفت.

شناسایی موانع در توسعه پایدار مقصدهای گردشگری ایران، شناسایی پشتیبان های گردشگری ایران، جلب نظر سیاستگذاران و مدیران ارشد دولتی و خصوصی نسبت به گردشگری داخلی، ارائه  آخرین دستاوردهای علمی و اجرایی توسط متخصصین حوزه گردشگری، ارائه راهکارهای اجرایی در حوزه توسعه گردشگری داخلی از جمله اهداف برگزاری این همایش بود.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.