همایش فصلی شعر باز باران همراه با تجلیل از استاد رحمت موسوی در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد

08 09 2018
کد خبر : 3352221
تعداد بازدید : 93
اولین همایش فصلی شعر باز باران و مراسم نکوداشت شاعر پیشکسوت گیلانی، استاد رحمت موسوی، به همت انجمن شعر  و ترانه رشت و با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، عصر روز شنبه هفدهم شهریور، در سالن اجتماعات پژوهشکده گیلان شناسی برگزار شد. در ابتدا دکتر سید هاشم موسوی، رییس پژوهشکده گیلان شناسی ضمن خیرمقدم به حاضران، گفت : خوشحالم که امروز با وجود انواع مختلف تشویش، باز هم احترام به مفاخر و توجه به فرهنگ که پناهگاه انسانیت است از یاد نرفته است. وی با اشاره به از دست رفتن معنای زندگی در دنیای امروز، اذعان داشت: ما نیازمند نگرشی تازه نسبت به معنویت و جست و جوی زندگی هستیم و شاعران این وقت خوش و فرصت زندگی را با اشعار خود برای ما ایجاد می کنند و به زندگی عظمت و معنا می بخشند. دکتر موسوی با تأکید بر ادبیات غنی ایران افزود: ادبیات مهم ترین رکن جامعه ایرانی است و ما ایرانیان به شاعرانگی در دنیا معروفیم؛ ادبیات و آشنایی با متون فارسی معبری برای آموزش و پروش انسان و جامعه فضیلت مند است. وی با تشبیه ادبیات به وطن معنوی گفت: در حالی که وطن خاکی مان پیوسته در معرض آفات است، اما وطن معنویمان، به برکت متون غنی و پر برگ و بار، از گزند باد و باران و دستبرد ویرانگر حوادث در امان است؛ و کسانی مانند رحمت موسوی همچون خورشید تابناک و روشنی هستند که بر روشنی و غنای این وطن می افزایند. در ادامه جلیل واقع طلب، شاعر گیلانی در توصیف رحمت موسوی گفت: رحمت موسوی نه تنها بر ادبیات گیلان بلکه بر بخشی از  ادبیات معاصر ایران به واسطه نقدهای خود تأثیر گذاشته و اشعار ماندگاری سروده است که می بایست با همت اهل قلم به زحمات این شاعر بزرگوار ارج گذاشته شود. سپس جواد محقق،  نویسنده، شاعر و رونامه نگار معاصر با تأکید بر ادب نفس استاد موسوی و ذکر خاطره ای از وی گفت: امروزه اغلب شاعران و نویسندگان برجسته به خود اجازه تغییر و دخل و تصرف در متن شاعران و نویسندگان جوان را می دهند، اما بزرگواری و اخلاق مداری رحمت موسوی از دوران جوانی بر من اثرگذار بود. البته آشنایی من با آثار ایشان به دوران قبل از انقلاب و زمان دانش آموزی من بر می گردد. امیدوارم گفته های دوستان و اساتید در چنین بزرگداشت هایی مکتوب شود و بر اندیشه نسل بعد از ما که فرصت حضور در این محافل را نداشتند، روشنی بیفکند. مرضیه فرمانی، دبیر انجمن شعر و ترانه رشت، بنیاد شعر و ادبیات داستانی را بانی اصلی تشکیل انجمن شعر و ترانه رشت خواند و افزود: انجمن شعر و ترانه رشت امروز اولین برنامه رسمی خود را برگزار می نماید، هدف ما تکریم و نکوداشت شاعران پیشکسوت گیلان و در کنار آن معرفی و تشویق شاعران جوان است و این مهم با همکاری و حمایت مسئولین محقق می گردد. در ادامه برنامه با تقدیم سردیس یادمان مراسم، تقدیرنامه و هدایایی به استاد رحمت موسوی از ایشان تجلیل شد. شعرخوانی، اجرای موسیقی و پخش چند کلیپ درباره استاد رحمت موسوی از دیگر برنامه های این مراسم بود.
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.