وزیر علوم در کارگروه پژوهش و فناوری استان: هدف گذاری تحقیقات علمی باید بر رفع نیازهای جامعه باشد

13 03 2019
کد خبر : 3254062
تعداد بازدید : 181

وزیر علوم،تحقیقات و فناوری پس از افتتاح چندین طرح تحقیقاتی و عمرانی در دانشگاه گیلان، در نشست کارگروه پژوهش،نوآوری و فناوری استان گیلان حضور یافت و در این نشست بر اینکه تحقیقات علمی باید در راستای رفع نیازهای جامعه باشد تاکید کرد.

دکتر منصور غلامی با اشاره به بیانیه "گام دوم انقلاب" از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در گام اول به خوبی عمل کرد و وجود آمارها و ارقام بیانگر این مطلب است.

وی با بیان اینکه با تمام مشکلات موجود توانسته ایم در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری میان کشورهای دیگر که از زیرساخت های مادی بالاتری برخوردار بودند به جایگاه و رشد علمی خوبی دست یابیم، گفت: مقام معظم رهبری نیز در پیامشان به رشد علم و تحقیقات اشاره داشتند.

وزیر علوم، تربیت جوانان در حوزه آموزش، تحقیقات و فناوری، توسعه و ارتقا علم و پژوهش، اخلاق و ... را از تاکیدات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب عنوان کرد و افزود: پیش از انقلاب در حوزه تربیت نیروی انسانی کارآمد در کشور مشکل داشتیم که امروز به برکت انقلاب اسلامی از نیروی انسانی کارآمد در بخش های مختلف هستیم.

دکتر غلامی با بیان اینکه دانشگاه ها از پتانسیل قابل قبولی برای ارتباط با صنعت برخوردار هستند، گفت: برای حل مشکلات جامعه نیازمند ارتباط و نزدیکی دانشگاه و صنعت هستیم.

وی با بیان اینکه باید توان تامین نیازهای خود را داشته باشیم اظهار کرد: پایه و بنیان فعالیت اقتصادی را باید چنان محکم کنیم که در مشکلات اقتصادی دچار مشکل نشویم.

وی حرکت و تلاش دانشگاه ها به سمت دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین را مورد تاکید قرار داد و افزود: دانشگاه ها با تربیت دانشجویان کارآمد می توانند علاوه بر تربیت نیروی ماهر در ایجاد فضای کسب و کار نقش موثری داشته باشند.

وزیر علوم،تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه نباید فاصله ای میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و جامعه وجود داشته باشد گفت: دانشگاه ها باید یافته های جدید را به سمت کارایی در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی سوق دهند.

مقام عالی وزارت علوم با بیان اینکه گیلان از نگاه وزارت علوم، استانی با عملکرد خوب از لحاظ دانشگاهی است، خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی آموزش عالی کشور طرح ضروری است.

وی اقدامات پارک علم و فناوری گیلان را خوب عنوان کرد و افزود: در آموزش به دنبال آن هستیم که مراکز متعدد را به هم پیوند دهیم و از پراکنده کاری جلوگیری و آنها را در گرایش منطقه، استان و ملی ساماندهی کنیم.

غلامی از مهمترین اهداف وزارت علوم را توسعه تعاملات بین المللی و پذیرش دانشجویان خارجی خواند و گفت: درآمدزایی و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم از مزایای جذب دانشجویان خارجی است.

وزیر علوم در ادامه از آماده سازی طرح ساماندهی آموزش عالی خبر داد و افزود: این طرح از سال 98 در استان ها اجرایی می شود.

وی با اشاره ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در گیلان خاطرنشان کرد: آیین نامه منطقه ویژه علم و فناوری در حال تجدید نظر است.

دکتر غلامی در ادامه با اشاره به میزبانی گیلان در برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان در سال 99 گفت: امیدواریم تا قبل از برگزاری این المپیاد ورزشی، شاهد پیشرفت مناسبی از دهکده ورزشی باشیم.

وزیر علوم با بیان اینکه خطر بزرگی محیط زیست استان های شمالی را مورد تهدید قرار می دهد، ادامه داد: باید با تدبیر از خطراتی که محیط زیست این استان را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنیم.

وی استفاده از ظرفیت دانشگاهیان،فعالان اجتماعی و تشکل های مردم نهاد را برای ارائه راهکارها و جلوگیری از تهدیدات زیست محیطی در این استان مهم دانست.

دکتر مصطفی سالاری استاندار گیلان هم در این نشست با تأکید بر لزوم ساماندهی تعدد دانشگاه‌ها، اظهار کرد: تعدد دانشگاه‌ها نوعی تنزل ارزشی برای مدارک دانشگاهی است.

وی با بیان اینکه باید به جایگاهی برگردیم که شأن دانشگاه‌ها حفظ شود، افزود: خوشبختانه با ایجاد تحولات در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این زمینه اقدامات خوبی در حال اجرا است.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه این استان زمینه‌ مناسبی برای اخذ مصوبه منطقه ویژه علمی را دارد، گفت: با توجه به وضعیت خاص صنایع و همچنین محیط زیست استان گیلان برای حل مشکلات این بخش‌ها نیازمند توجه بیشتر به حوزه علمی هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه دهکده ورزشی دانشگاه گیلان مکانی ورزشی برای دانشجویان سراسر کشور و باشگاه های خارجی و داخلی است، تصریح کرد: ظرفیت و زیر ساخت‌های خوبی در این زمینه داریم اما نیازمند توسعه عرصه و عیان این بخش هستیم.

دکتر سالاری با بیان اینکه دهکده ورزشی می تواند سرمایه ملی مناسبی در حوزه دانشگاه و مورد استفاده برای کل کشور باشد افزود:تلاش می کنیم تا المپیاد ورزشی دانشجوی سال ۹۹ در این دهکده ورزشی برگزار شود.

وی در ادامه با بیان اینکه حضور ۷ هزار نفر در این المپیاد به صورت همزمان نیازمند برنامه ریزی دقیق است، گفت: برای اقامت و پذیرایی این تعداد باید از هم اکنون دستگاه‌ها به فکر آماده سازی شرایط برای میزبانی باشند.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه برخی دانشگاه‌ها رو به تعطیلی بوده و فعالیت آنها دچار مشکل شده است، اظهار کرد: در برخی از دانشگاه‌ها همانند دانشگاه پیام نور و یا دانشگاه‌های خصوصی نیز شاهد رشد و حرکت به سوی پژوهش و نوآوری هستیم.

وی با بیان اینکه در بخش آموزش های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی عملکرد خوبی نداریم، بیان کرد: امروز ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها محسوب می شود؛لذا در این میان نباید تنها در دانشگاه‌ها به دنبال علم آموزی جوانان باشیم.

سالاری تأکید کرد: در جامعه علاوه بر افراد تحصیل کرده نیازمند کارگر متخصص و ماهر هستیم که تخصص و مهارت او متناسب با نیاز بازار و جامعه باشد اما متأسفانه بسیاری از جوانان تحصیل کرده به دلیل نداشتن مهارت لازم بیکار هستند.

وی با بیان اینکه در میان نیروهای ماهر نیروهای کارآفرین هم وجود دارد، افزود: متأسفانه نبود نیروی کار دارای مهارت به جامعه آسیبی جدی وارد کرده و جوانان نیز به دلیل عدم اشتغال دچار سرخوردگی شده‌اند.

استاندار گیلان تأکید کرد: باید مشکلات دانشگاه‌ها را با دستور کار مشخص در راستای بهبود آموزش حل کنیم.

وی ادامه داد: طرح آموزش آمایش ملی نیاز به عزم جدی ملی است و استان‌ها به تنهایی به لحاظ بار مسئولیت سنگین اجتماعی از پس آن بر نمی‌آید و باید به صورت هماهنگ و ملی انجام شود.

سالاری با اشاره به تعیین اعتبارات پژوهشی برای دستگاه ها، افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته ۵۰ درصد اعتبار برای اولویت‌های استانی و ۵۰ درصد دیگر را برای کمک به فضای دانشگاهی و دانشجویی استان استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که در این نشست دکتر سالاری با حکم وزیر علوم،تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس شورای حمایتی و پشتیبانی پانزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان کشور منصوب شد.


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

22 07 2024

قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد صربستان منعقد شد

به منظور توسعه روابط علمی و با توجه به اهمیت همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای مشارکت فعال استادان و محققان در زمینه علم و فناوری، قرارداد همکاری مشترک بین دانشگاه گیلان و دانشگاه بلگراد کشور صربستان منعقد شد. ​​​​​​​دو مؤسسه در چارچوب این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا تلاش خود را برای همکاری علمی و آموزشی میان اعضای هیات علمی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی برای انجام فعالیت در زمینه‌های مشترک به کار گیرند.  انجام سفرهای کوتاه‌مدت و بلندمدت ویژه اعضای هیات علمی و دانشجویان؛ برگزاری نشست‌ها، کارگاه‌ها و همایش‌های علمی مشترک؛ امکان بهره‌گیری از فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد فرصت برای دانشجویان مقاطع مختلف آموزشی برای شرکت در برنامه‌های مبادله‌ای؛ ایجاد برنامه‌های آموزشی مشترک برای اخذ مدرک تحصیلی مشترک؛ انجام طرح‌های پژوهشی مشترک میان اعضای هیات علمی و پژوهشگران دو دانشگاه و ... از جمله مهمترین مفاد این تفاهم‌نامه به شمار می‌روند.  

21 07 2024

تأکید بر برنامه محوری و داشتن چشم انداز، در بازدید رئیس دانشگاه گیلان از دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی

رئیس دانشگاه گیلان صبح امروز به همراه جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه از اماکن آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی بازدید کرد و از نزديک در جريان روند فعاليت این دانشکده‌ها قرار گرفت و پس از آن در نشستی که با حضور مدیران این دانشکده‌ها برگزار شد حضور یافت. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه این سه دانشکده‌، در قالب یک مجموعه به عنوان پیشانی دانشگاه گیلان است گفت: این ویترین باید در همه ایام مذهبی و ملی از لحاظ بصری در جامعه نمایان باشد. رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در این دانشکده‌ها افزود: باتوجه به ماهیت آزمایشگاهی فعالیت دانشکده‌های علوم‌پایه و شیمی و تعداد آزمایشگاه‌ها، در تلاشیم با اتمام ساختمان دانشکده علوم‌پایه در مجتمع مرکزی دانشگاه و نیز ساماندهی فضاهای موجود، مشکلات موجود را مرتفع نماییم. وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی آنها در پیشبرد امور اجرایی دانشکده‌ها تصریح کرد: باید در تمامی زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، عمرانی، کارگاهی، تعمیرات و تجهیزات، آزمایشگاهی، ارتباط با صنعت و... ضمن هماهنگی با نیازمندی گروه‌های آموزشی، چشم‌انداز و برنامه‌های دانشکده‌ها به صورت شفاف مشخص باشد و درخصوص اقدامات انجام شده مستندسازی شود. دکتر دوستار با بیان اینکه با تکیه صرف بر بودجه دولتی نمی‌توان به مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه به درستی عمل کرد گفت: ظرفیت بودجه دولت محدود است و با بودجه دولتی نمی‌توانیم به همه مأموریت‌ها و وظایف تعریف‌شده عمل کنیم بنابراین دانشکده‌ها باید به دنبال درآمدزایی باشند تا از محل همان درآمدها برای حل مشکلات و برآورده کردن مطالبات خود اقدام کنند. رئیس دانشگاه برای حل چالش مدیریت واحد فضای فیزیکی دانشکده‌های علوم‌پایه، شیمی و علوم‌ریاضی؛ پیشنهاد راه اندازی دانشکدگان علوم را ارائه نمود. رؤسای دانشکده‌های علوم پایه، شیمی و علوم ریاضی نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت و نیازهای دانشکده در زمینه تعمیرات و تجهیزات آزمایشگاهی، فضای فیزیکی آموزشی و پژوهشی، مسائل فرهنگی و... بحث و گفتگو کردند.

20 07 2024

مسئول جدید بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان معرفی شد

در نشستی که با حضور رئیس دانشگاه گیلان، اعضای شورای بسیج اداری کارمندان دانشگاه و رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه قدس گیلان برگزار شد، بهروز کریمیان به عنوان مسئول بسیج اداری کارمندان دانشگاه گیلان منصوب و از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین این مجموعه تقدیر شد. دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تشکر از تلاش‌های علی‌اکبر حسین‌خواه مسئول پیشین بسیج اداری کارکنان دانشگاه، برای بهروز کریمیان آرزوی توفیق نمود.  رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به این جمله امام راحل که بسیج شجره طیبه است، گفت: تبیین جایگاه بسیج در کلام امام خمینی (ره) جمله حکیمانه ای است که بار معنایی زیادی برای ما دارد.  وی با تأکید به اهمیت نقش بسیج در پیشبرد امور افزود: هم‌افزایی بسیج کارمندان در کنار بسیج استادان و دانشجویان در دانشگاه می‌تواند منجر به جهاد تبیین، جهاد علمی، جهاد خدمت و امیدآفرینی در سطح دانشگاه و جامعه شود. 

20 07 2024

رئیس دانشگاه گیلان در نشست با اعضای شورای صنفی کارمندان: شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه است

عصر امروز نشست رئیس دانشگاه گیلان با اعضای پنجمین دوره شورای صنفی کارمندان دانشگاه گیلان در اتاق شورای حوزه ریاست برگزار شد که در این نشست درخصوص مسائل مرتبط با کارمندان دانشگاه در زمینه‌های اداری، رفاهی و... بحث و گفتگو شد.  دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه گیلان در این نشست با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان بازوی مشورتی مجموعه مدیریتی دانشگاه در ارائه ایده‌ها و دیدگاه‌ها است گفت: ارائه راهکارهای بهینه در راستای حل مشکلات مرتبط با منابع انسانی بسیار راهگشا است اما با توجه به محدودیت‌هایی که در ساختارها، منابع مالی، منابع انسانی و... وجود دارد شاید نشود انتظارات را به صورت صد در صدی برآورده کرد. رئیس دانشگاه گیلان ضمن مهم خواندن نقش شورای صنفی در راستای تحکیم روابط سازنده و پویا بین کارمندان و مدیران دانشگاه، یکی از کارهای اصلی شورا را جمع‌آوری اطلاعات برای تصمیم‌گیری بهتر در حوزه‌های کارمندان دانست و افزود: امنیت شغلی و فکری کارمندان دانشگاه بسیار مهم است و انعکاس دغدغه‌های کارمندان ضروری است.  شایان ذکر است در این نشست مهرداد محمدی دبیر شورای صنفی کارمندان و سایر اعضای شورا نیز به ارائه دیدگاه‌ها و بیان دغدغه‌های کارمندان دانشگاه در زمینه‌های تسهیلات رفاهی، ارزشیابی کارمندان، مسائل مرتبط با بیمه تکمیلی و... پرداختند.