وفات فخر عالم امکان حضرت محمد مصطفی ( صلی الله علیه و آله ) و امام حسن مجتبی ( علیه السلام) تسلیت باد .

05 03 2008
کد خبر : 3333106
تعداد بازدید : 76
وفات فخر عالم امکان و آخرین پیام آور رحمت ، حضرت محمد مصطفی ( صلی الله علیه و آله ) و امام حسن مجتبی ( علیه السلام) بر تمامی مسلمانان جهان تسلیت باد .

  پيامبر خدا (صلی الله عليه وآله) در تاريخ 28 صفر سال 10 هجری در مدينه منوره چشم از جهان فرو بستند و به لقاء الله پيوستند، و اين در حالی بود که سر در سينه برادر خويش علی بن ابی طالب (عليه السلام) داشتند: (ولقد قبض رسول الله...): و رسول خدا در حالی قبض روح شد که سر بر سينه من نهاده بود و جانش در ميان دستانم گرفته شد و من دستم را بر چهره ايشان کشيدم و من متولی غسل آن حضرت شدم و ملائکه مرا کمک ميکردند و در و ديوار خانه‏اش من از صدای آهسته آنان که بر او نماز ميخواندند و گروهی بالای ميرفتند و گوش من از صدای آهسته آنان که بر او نماز ميخواندند خالی نميشد تا آنکه او را در ضريحش به خاک سپرديم... (نهج البلاغه، فيض الاسلام: خطبه 88). و در غم رحلت پيامبر (صلی الله عليه وآله) در حالی که حضرت را غسل ميداد و کفن ميکرد، چنين فرمود: (بأبی أنت و أمی يا رسول الله لقد انقطع بموتک...): پدر و مادرم فدای تو ای رسول خدا! همانا با مرگ تو از نعمتی محروم شديم که با مرگ ديگران از آن محروم نميشديم و آن، نعمت نبوت و اخبار آسمانی بود. مصيبت تو آنقدر بزرگ است که ما را به خاطر تمام مصيبتهای ديگر تسليت ميدهد و از اين جهت، تو منحصر به فرد هستی و همه مردم در سوگ تو ماتمزده هستند و از اين جهت عموميت داری و اگر نبود که تو ما را به صبر امر فرمودی و از جزع و ناله نهی نمودي، سرچشمه‏های اشک را خشک ميکرديم و درد و غم ما همواره باقی ميبود و اندوه ما زدوده نميشد و اينها نيز برای تو اندک است، ولی مرگ را نميتوان برطرف کرد، پدر و مادرم فدای تو باد! ما را نزد پروردگارت ياد کن و در خاطر خود نگهدار!) (نهج البلاغه، فيض الاسلام، خطبه 226). رسول خدا (صلی الله عليه وآله) لحظاتی پيش از رحلت فرمود: (برای من کاغذ و دواتی بياوريد تا مکتوبی بنويسم که پس از من گمراه نشويد!) در اين لحظه، عمر بن الخطاب گفت: (اين مرد هذيان ميگويد و بيماری بر او غلبه کرده است! ما را کتاب خدا بست است! و شعار (حسبنا کتاب الله) که نقض کننده فرمايش نبی اکرم (صلی الله عليه وآله) إنی تارک فيکم الثقلين.. از همان مجلس ريشه گرفت. پس از آن، در حالی که علی (عليه السلام) هنوز در حال غسل و تدفين پيامبر بود، گروهی در محلی به نام (سقيفه) جمع شدند و در امر خلافت نزاع آغاز کردند و سرانجام ابوبکر را به عنوان خليفه برگزيده، با او بيعت کردند و اين، آغاز مسيری بود که به نوبه خود نتايجی به همراه داشت. رحلت پيامبر مصيبت بزرگی برای اسلام و مسلمانان به شمار مي‏رفت‏که تا آن روزگار نظيری برای آن اتفاق نيفتاده بود. . حضرت علی عليه السلام به انجام غسل و کفن پيامبر مشغول شد و همراه باديگر مسلمانان بر پيکر پاک آن‏حضرت نماز گزارد و آنگاه وی را درخانه‏اش، آرامگاه کنونی آن‏حضرت به خاک سپرد. بهترين درودها و سلامها بر تو ای رسول خدا و برخاندان پاک و پاکيزه‏ات باد!                                         

 

دسته بندی :
events

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.