پيام وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری به مناسبت هفته بزرگداشت مقام استاد

03 05 2009
کد خبر : 3326341
تعداد بازدید : 75
هفته بزرگداشت و پاسداشت مقام منیع استاد و متولیان تعليم و تزکیه را گرامی می دارم و به ساحت استادان گرانقدر که با مجاهدت علمی بی وقفه ، به هدایت جوانان این مرز و بوم ، همت گماشته اند - عرض ادب می کنم. هفته بزرگداشت مقام استاد با سی امين سالگشت شهادت علامه فرزانه، معلم بزرگ عصرها و نسلها، حضرت آيت‌الله مرتضی مطهري(ره) مصادف شده است. و اين مهم را ديگر بار يادآور می شود که مراکز آموزشی بستر ساز تربیت نسل آینده و استادان بعنوان طلایه داران آن می‌بایست از میراث زلال مطهر انديشه ها، استاد مطهري، بهره‌مند باشند.

هفته بزرگداشت و پاسداشت مقام منیع استاد و متولیان تعليم و تزکیه  را گرامی می دارم و به ساحت استادان گرانقدر که با مجاهدت علمی بی وقفه ، به هدایت جوانان این مرز و بوم ، همت گماشته اند - عرض ادب می کنم.
هفته بزرگداشت مقام استاد با سی امين سالگشت شهادت علامه فرزانه، معلم  بزرگ عصرها و نسلها، حضرت آيت‌الله مرتضی مطهري(ره) مصادف شده است. و اين مهم را ديگر بار يادآور مي‌شود که مراکز آموزشی بستر ساز تربیت نسل آینده و استادان بعنوان طلایه داران آن می‌بایست از میراث زلال مطهر انديشه ها، استاد مطهري، بهره‌مند باشند.
استاد علامه شهيد مرتضی مطهری در عصر و روزگاری می زيست که هويت فرهنگی و تمدن جهان اسلام و بخصوص ايران به طور وسيع در موضع انحطاط و ياهجمه های مهاجمان قرارداشت. حجم و گستره فرهنگ غرب با سياست ها و حمايت های آمريکا روز به روز بر بام فرهنگ کشور در حال افزايش بود. از سوی ديگر فرهنگ و ايدئولوژی چپ و مارکسيسم- لنينيسم در شعاع وسيع تری در عرصه جهانی و ايران مبانی اديان و ارزش های اسلامی و ملی را مخدوش و در ميان نسل جوان و دانشگاهی شبهه پراکنی می نمود. در درون نيز احزاب ملی و ناسيوناليست سعی وافر می نمودند تا اسلام را کالای فرهنگی غرب و عنصری بيگانه برای تمدن کهن ايران معرفی نمايند. مهم تر ازموارد فوق موج التقاط و تاويل و تفسير به رای در شناخت دين روز به روز فزونی می يافت و گروه کثيری از نسل دانشگاهی را روانه عرصه فرهنگی غرب و مارکسيسم آن هم به نام اسلام واقعی و ناب می کرد.
در آن بحران فکری و اعتقادی شهيد مطهری رسالت مرزبانی و ديده بانی جبهه اعتقادات و باورهای دينی و مذهبی را برعهده داشت و با دورانديشي، تيزبينی و فراستی خاص تحريف و التقاط را در هر چهره و نقابی شناخت و با قلمی روان و بيانی دلنشين به رويارويی پرداخت و دست های دوچهرگان نفاق و الحاد را افشا نمود و غبارهای به وجود آمده در دين را زدود واسلام راستين و واقعی را فرياد کرد و در ميان عالمان و دانشوران هم عصر خود يک تنه در مقابل تحريف والتقاط برخاست و به مبارزه پرداخت و در برابر همه امواج ايستاد و فرهنگ و تمدن ناب اسلامی و هويت دينی ايران را پاس داشت.
استاد مطهری روزنه ها و دريچه ها را گشود و ستون ها را بنا نهاد و اينک دانشگاهیان روزگار ما
 می بايست همان دريچه ها و روزنه ها را به افق روشن ، "نم‌ها" را به "يم" رسانده و "بذرها" را به "بار" بنشانند. به تعبير بهتر، بازسازی توسعه فرهنگی جامعه امروز ما بدون در نظر گرفتن و به کار بستن انديشه های سترگ مطهري، ابتر، ناکارآمد و ناقص خواهد بود، چرا که انديشه پاک ديروز زير بنای انديشه امروز و فرداهاست. آفاق معرفتی و گستردگی انديشه استاد به ميزانی وسيع است که توانايی دارد خميرمايه بخش وسيعی از حل آ سيب های فکری جامعه امروز را فراهم سازد.استادان دانشگاهها و مطهری شناسان با بازبينی آثار استاد و تداوم راه ايشان، معضلات فکری نسل امروز را با پاسخ های مستدل و منطقی پاسخگو باشند و جان جوانان را از آن قبس منير و شعله جاودان آکنده سازند.
شهيد مطهری خويش را سرباز اسلام معرفی می کرد و در هر سنگری به روشنگری و مبارزه می پرداخت. يک روز با نگاشتن "روش رئاليسم" و روزی ديگر با تحرير "داستان راستان" به روشنگری و ادای دين می پرداخت و در مقابل خرده گيران سر تعظيم نيز فرود نمی آورد و به تکليف عمل می نمود. شناساندن ابعاد و زوايای مختلف زندگی علمی و رسالت ايشان برای نسل جوان ضروری است و به تعبير مقام معظم رهبری "همچنان نيازمند مطهری ها هستيم" .
امید آن دارم دانشگاهیان با تاسی به آن مزکی نفوس و مطهر اندیشه ها که از جامعیت ، آینده نگری و امید آفرینی برخوردار بود ،بسان ایشان در تمام صحنه های انقلاب اسلامی حضور داشته و با درایت و هوشمندی در انتخابات دهم ریاست جمهوری اسباب و بستر حضور حداکثری دانشگاهیان و در پی آن مردم فهیم و دشمن شناس  را فراهم سازند و در سالی که از سوی مقام معظم رهبری بعنوان سال "اصلاح ساختار الگوی مصرف" نامگذاری شده است برای نهادینه سازی آن برای هماره ایام و در تمامی ابعاد وبا عزمی راسخ کمر همت بسته و راهکارهای تحقق این شعار را مهيا سازند.
در پایان بار دیگر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره  معلم  بزرگ عصرها و نسلها ، حضرت استاد علامه آيت الله شهید مرتضی مطهري(ره) ، هفته بزرگداشت مقام استاد را به تمامی استادان تبریک و تهنیت عرض نموده و از ساحت حضرت سبحان سعادت و سلامت روز افزون طلایه داران عرصه تعلیم و تربیت را خواستارم .

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.