کارگاه ایمنی زیستی محصولات تراریخته در دانشگاه گیلان برگزار شد

26 10 2018
کد خبر : 3350816
تعداد بازدید : 113
کارگاه و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی مرتبط با آن با حضور پژوهشگران و متخصصان این رشته در دانشگاه گیلان برگزار شد. دکتر محمد تولایی رئیس انجمن ژنتیک ایران در این کارگاه گفت: هجمه های رسانه ای اخیر در باره این فناوری و توانایی ویژه مهندسی ژنتیک در حوزه غذا و کشاورزی نگرانی هایی را در جامعه به وجود آورده، چرا کار را آسان نمی کنیم تا این فناوری به جای واردات، در کشور ما تولید شود؟ وی در ادامه سخنانش با بیان این که امروز مصرف سم سرانه حدود 400 گرم است، تصریح کرد: خطر سموم اثبات شده اما سمی که امروز خطرش وجود دارد کدام نشست و اعتراض اتفاق افتاده اما برای محصول ژنتیک می گویند از کجا معلوم 20 سال دیگر اتفاقی نیفتند. دکتر سید ضیاالدین میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان نیز در این کارگاه در سخنانی گفت: این فناوری ها در جهان بخش عمده ای از تحقیقات، تجارت و تولید را به خود اختصاص داده اند و هر روز نیز گسترش می یابد. دکتر میرحسینی با بیان این که این فناوری در تحقیقات انسانی و کشاورزی کاربردهای بسیار گسترده ای پیدا کرده، افزود: طبیعی است هر فناوری که جدید ابداع می شود همزمان با گسترش و توسعه می تواند محدودیت هایی هم داشته باشد اما این محدودیت ها نباید مانع عدم بهره گیری از آن شود. وی با اشاره به فعالیت 600 عضو هیات علمی و وجود حدود 17 هزار دانشجو در دانشگاه گیلان بیان داشت: در این دانشگاه در بخش های کشاورزی، ژنیتک، علوم پایه و زیست شناسی رشته های متنوعی فعال است. وی اظهار امیدواری کرد تا با کمک نیروی انسانی و محققان این دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت موسسات مرتبط برای توسعه و بهبود کشاورزی و پزشکی استان استفاده به عمل آوریم. دکتر رضا شیرزادیان سرپرست کارگروه زیست فناوری دانشگاه گیلان هم در این کارگاه گفت: این کارگاه در راستای پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی (از پروژه های بین المللی) برگزار شده است. دکتر شیرزادیان در کارگاه علمی زیستی ایمنی محصولات تراریخته؛ هدف اصلی بهنژادی را ارتقاء صفات گیاهان و موجودات عنوان و اضافه کرد: در راستای این اهداف طی سال ها، انسان با استفاده از اصلاح نبات کلاسیک اقدام به تغییر صفات ژنتیکی ،از طریق تلاقی گیاهان می کرد، این روش ها مستلزم آن است که گیاهان از نظر جنسی با همدیگر سازگار باشد. وی با بیان این که انتقال صفات ژنتیکی خاص از گونه های متفاوت بسیار سخت و زمان بر و در بسیاری موارد غیرممکن است، اظهار داشت: با ابداع مهندسی ژنتیک این محدودیت از پیش پای متخصصان برداشته و به عنوان یک روش موثر امکان ترکیب صفات شناخته شده ژنتیکی از منابع دیگر در گیاهان را فراهم کرد.وی خاطر نشان کرد: برنج مقاوم به علف کش گلایفوسیت، گوجه فرنگی مقاوم به آفات و نارنج مقاوم به ویروس Tristesa از دستاوردهای دانشگاه گیلان در حوزه تولید گیاهان تراریخته است. شایان ذکر است در این گردهمائی 7 سخترانی تخصصی با عناوین "تراریخته چیست و چطور تولید می شود " توسط دکتر رضا شیرزادیان عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان، تشریح قوانین بین المللی و ملی استفاده از محصولات تراریخته توسط مهندس کهک دبیر شورای مرکز ملی ایمنی زیستی، محصولات تراریخته، امنیت و سلامت غذا توسط دکتر محمود تولایی رئیس انجمن ژنتیک ایران، روش های تشخیصی محصولات تراریخته توسط دکتر توحیدفر عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، آخرین وضعیت تولید گیاهان تراریخته در ایران و جهان توسط دکتر نوروزی عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند و محصولات تراریخته و سلامت محیط زیست توسط دکتر محسن پور عضو محترم هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه شد. دکتر باغبان عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز با طرح مهمترین ابهامات مطرح شده در جامعه در خصوص محصولات تراریخته، پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان در این کارکاه بود. بیانیه کارگاه آموزشی و نشست علمی ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی  
دسته بندی :
اسلایدر خبرهای سایت اصلی
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.