ائین رونمایی از سه رقم جدید کیوی (نخستین ارقام کیوی ایرانی) با ویژگی های متفاوت از عطر و طعم و خواص، با حضور رییس دانشگاه گیلان، مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مدیران کشوری و استانی ظهر امروز در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم گفت: کشور هلند از نظر آب و هوایی، خاک و اقلیم شبیه گیلان بوده و صادرات کشاورزی خود را به بیش از ۸۰ میلیارد دلار رسانده است.
کتر نجفی با بیان اینکه کشاورزی هلند بر پایه دانش بنیان شکل گرفته است، افزود: قابلیتهای گیلان در بخش کشاورزی مغفول مانده است.
دکتر نجفی با بیان اینکه گیلان استان کشاورزی است، اضافه کرد: با همت دانشگاه گیلان بانک ژن کیوی در این استان ایجاد شده است.
وی از رونمایی سه رقم مناسب کیوی در گیلان خبر داد و افزود: ارقام جدید کیوی گیلدا، زرین و طلوع توسط گروه باغبانی دانشگاه گیلان به ثبت رسیده است.
رئیس دانشگاه گیلان با تاکید بر لزوم ایجاد ارزش افزوده در حوزه کشاورزی بیان کرد: کشاورزی بر پایه دانش بنیان در مسیر اقتصادی سازی قرار میگیرد.
دکتر محمدسعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم ضمن تقدیر از دکتر قاسم نژاد در راستای معرفی ارقام جدید کیوی در ایران به چرایی و اهمیت ارتباط دانشگاه با جامعه پرداخت و بر ضرورت حیاتی این ارتباط تاکید کرد.
دکتر سیف در ادامه به مبحث فرصت ها و چالش های کشور اشاره کرد و گفت: ما باید به دنبال حل بهره وری پایین کشور در حوزه های مختلف همچون صنعت، کشاورزی و ... باشیم که ریشه و دلیل این بهره وری پایین نیز عدم استفاده از علم و تکنیک های روز است.
دکتر زهرا جلیلی مقدم مدیرکل دفتر امور میوههای گرم سیری و سردسیری وزرات جهاد کشاورزی هم در این مراسم با تاکید بر علمی پایه کردن صنعت کیوی افزود: بروز رسانی محصول کیوی در رونق بخشی چرخه اقتصادی و تقویت صادرات آن بسیار اهمیت و ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه سلیقه شناسی در محصولات کشاورزی به ویژه کیوی ضروری است، گفت: برای بازاریابی محصولات کشاورزی به ویژه کیوی نیاز است به سلیقه شناسی توجه شود تا به رونق اقتصادی منجر شود.
دکتر جلیلی مقدم با اشاره به بازار بزرگ چین در بخش محصول کیوی افزود: چین که یکی از تولیدکنندگان قدر کیوی دنیا است به عنوان یکی از بازارهای پر رونق این محصول هم محسوب میشود و میتواند بازار هدف ایران باشد.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرم سیری و سردسیری وزرات جهاد کشاورزی از راه اندازی باغ مادر کیوی در گیلان خبر داد و بیان کرد: روند داشت، برداشت و پس از برداشت سه زنجیره بسیار مهم است که باید به آن توجه شود.
دکتر جلیلی مقدم با بیان اینکه موضوع پس از برداشت محصول در راستای رونق صادرات اهمیت ویژه ای دارد، گفت: خلأ برنامه محوری در پس از برداشت کیوی باید پر شود.
شایان ذکر است برای نخستین بار در کشور دکتر محمود قاسم نژاد استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان به همراه تیم پژوهشی خود در مرکز تحقیقاتی کیوی دانشگاه، توانست در قالب یک برنامه تحقیقاتی جامع و هدفمند هشت ساله به سه رقم جدید میوه کیوی با نام های طلوع، گیلدا و زرین دست یابد.