گزارش نشریات علمی، کتابخانه مرکزی، مرکز نشر دانشگاه گیلان در سال 1402-1401

24 12 2023
کد خبر : 8499115
تعداد بازدید : 6517

به گزارش معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه؛ دکتر رضا ابراهیمی آتانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان با اشاره به ارزیابی جدید وزارت عتف گفت: دانشگاه گیلان در راستای اهداف و برنامه های راهبردی - عملیاتی خود و با هدف انتشار نتایج پژوهش های اساتید و محققان و ایجاد ارتباط وهمکاری علمی بین پژوهشگران تا کنون 25 نشریه علمی راه اندازی کرده است.

دکتر ابراهیمی آتانی گفت: بر اساس اعلام دفتر سیاستگذاری و برنامه­ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و طبق آخرین ارزیابی و رتبه­ بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات کشور (قابل بازیابی در تارنمای: https://journals.msrt.ir) شاهد ارتقای چشم­گیر سطح کیفی نشریات علمی دانشگاه گیلان در سال 1402 هستیم. با این توصیف که از 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان که مورد ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت عتف قرار گرفته، 4 نشریه علمی دانشگاه موفق به کسب رتبه «بین ­المللی» و 6 نشریه نیز موفق به کسب رتبه «الف» شده­ اند. همچنین 8 نشریه دانشگاه حائز رتبه «ب» شده و هیچ یک از نشریات علمی دانشگاه گیلان رتبه «ج» یا «د» را در ارزیابی جدید کسب نکرده است.

فهرست عناوین و مشخصات نشریات علمی دارای رتبه بین­ المللی دانشگاه به شرح زیر است:

رتبه نشریه

سردبیر

مدیر مسئول

سال تأسیس

دوره انتشار

عنوان  نشریه

دانشکده

بین المللی

دکتر نوید قوی حسین زاده

دکتر محمد روستائی علی مهر

1391

فصلنامه

تحقیقات تولیدات دامی

علوم کشاورزی

بین المللی

دکتر مسعود ستاری

دکتر تیمور رستمی شاهراجی

1381

فصلنامه

Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES)

منابع طبیعی

بین المللی

دکتر حبیب ا... انصاری

دکتر منصور هاشمی

1392

دو فصلنامه

Journal of Algebra and Related Topics

علوم ریاضی

بین المللی

دکتر داود خجسته

دکتر فرشید مهردوست

1392

فصلنامه

Journal of Mathematical Modeling

علوم ریاضی

گفتنی است 4 نشریه بین­ المللی دانشگاه، همگی در پایگاه معتبر استنادی بین­ المللی Scopus نمایه شده و موفق به دریافت ضریب تأثیر از این پایگاه نیز شده­ اند:

نشریه «تحقیقات تولیدات دامی» و نشریه “Journal of Algebra and Related Topics” در چارک چهارم (Q4)، نشریه “Caspian Journal of Environmental Sciences” و نشریه “Journal of Mathematical Modeling” در چارک سوم (Q3) پایگاه استنادی اسکوپوس قرار گرفته ­اند.

همان­گونه که در ابتدا ذکر شد، طبق نتایج جدید اعلام شده توسط کمیسیون نشریات وزارت عتف، 6 نشریه علمی دانشگاه نیز در آخرین ارزیابی و رتبه­ بندی نشریات علمی کشور موفق به دریافت رتبه «الف» شده ­اند.

فهرست عناوین و مشخصات نشریات علمی دارای رتبه الف دانشگاه به شرح زیر است:

رتبه نشریه

سردبیر

مدیر مسئول

سال تأسیس

دوره انتشار

عنوان  نشریه

دانشکده

الف

دکتر جلیل حاجی زاده

دکتر رضا حسینی

1390

فصلنامه

تحقیقات آفات گیاهی

علوم کشاورزی

الف

دکتر حبیب الله سمیع زاده لاهیجی

دکتر سید محمدرضا احتشامی

1393

فصلنامه

علوم و تحقیقات بذر ایران

علوم کشاورزی

الف

دکتر بابک ربیعی

دکتر علی اعلمی

1390

فصلنامه

تحقیقات غلات

علوم کشاورزی

الف

دکتر احمد رضی

دکتر علیرضا نیکویی

1395

دو فصلنامه

 نقد و نظریه ادبی

ادبیات و علوم انسانی

الف

دکتر بهرام فلاحتکار

دکتر مسعود ستاری

1394

فصلنامه

تغذیه آبزیان

منابع طبیعی

الف

دکتر حسین آقابابایی

دکتر اکبر ایمان پور

1389

دو فصلنامه

پژوهشنامه حقوق کیفری

ادبیات و علوم انسانی

گزارش عملکرد ارزیابی شده چهار سال اخیر نشریات دانشگاه به شرح زیر است:

​​​قابل ذکر است علاوه بر ارتقای سطح کیفی نشریات علمی دانشگاه گیلان، ارتقای کمی و افزایش تعداد نشریات را نیز شاهد بوده­ ایم، با این توضیح که طی دو سال اخیر در مجموع 6 نشریه علمی به تعداد نشریات دانشگاه گیلان افزوده شده و تعداد نشریات دانشگاه از 19 نشریه به 25 نشریه ارتقاء یافته است.

فهرست عناوین و مشخصات نشریات جدید دانشگاه به شرح زیر است:

سردبیر

مدیرمسئول

سال تأسیس

دوره انتشار

عنوان نشریه

دانشکده

دکتر نرگس ذاکرجعفری

دکتر حسینعلی عابددوست

1401

دو فصلنامه

پژوهش های میان رشته ای هنر

معماری و هنر

دکتر محمدمهدی رحمتی

دکتر هادی نوری

1401

دو فصلنامه

مطالعات هویت

ادبیات و علوم انسانی

دکتر عباس ابوالقاسمی

دکتر ایرج شاکری نیا

1401

فصلنامه

مطالعات تغییر رفتار

ادبیات و علوم انسانی

دکتر معظم حسن پور

دکتر جمالعلی الفتی

1402

فصلنامه

تحقیقات نوین علوم باغبانی

کشاورزی

-

دکتر محمود رنجبر

1402

فصلنامه

پژوهش ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

ادبیات و علوم انسانی

دکتر امیررضا کریمی آذری

دکتر آمنه آقاربیع

1402

فصلنامه

پژوهش های معماری حوزه کاسپین

معماری و هنر

 

دکتر ابراهیمی آتانی به ظرفیت های مطلوب دانشگاه در راه اندازی نشریات جدید اشاره کرد و راه اندازی Mega Journal با محوریت عنوانی Caspian Journal of … در دستور کار جدی معاونت پژوهشی می باشد. چنین ساختارهای پژوهشی در حوزه اوراسیا موجب تقویت ارتباطات علمی بین المللی شده و در راستای توسعه دیپلماسی علمی کشور خواهد بود. 

وی خاطرنشان کرد که دانشگاه تعدادی نشریه از گذشته نیز دارد که به علل متعددی غیرفعال شده اند و پیگیری های آتی در راستای به چرخه فعالیت بازگرداندن این نشریات می باشد. ضمنا برخی از دانشکده های دانشگاه مانند: دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، دانشکده مدیریت و اقتصاد و دانشکده ادبیات و علوم انسانی از ظرفیت مناسب و مطلوبی برای راه اندازی نشریات جدید برخوردار هستند.

دکتر ابراهیمی آتانی در ادامه اظهار امیدواری کرد که سایر نشریات علمی دانشگاه  هم در ارزیابی نشریات وزارت عتف موفق به اخذ رتبه الف گردند و همچنین دانشکده هایی که نشریه علمی ندارند حداقل یک نشریه علمی جدید راه اندازی کنند و سایر دانشکده ها  نیز نشریات علمی خود را گسترش دهند. علاقمندان با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir می­توانند اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات علمی دانشگاه را دریافت فرمایند.

وی یادآور شد که معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان در سال 1401 «شیوه نامه نظارت و ارزیابی کیفی نشریات علمی دانشگاه» را با هدف ایجاد وحدت رویه و حفظ یکپارچگی ساختار علمی و اجرایی نشریات دانشگاه، همچنین در راستای تحقق هدف ارتقای جایگاه علمی دانشگاه و کمک به مرجعیت علمی کشور در منطقه و جهان، تدوین و مصوب نموده است.

علاوه بر این، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه جهت نظارت، پشتیبانی و حمایت از نشریات علمی دانشگاه، «شورای نظارت بر نشریات علمی دانشگاه گیلان» را با وظایف و اختیارات زیر، ایجاد و راه­اندازی نموده و با برگزاری جلسات منظم، وضعیت نشریات علمی را پایش و رصد می­نماید:

  1. نظارت بر حسن اجرای مفاد شیوه ­نامه نشریات علمی دانشگاه و آیین‌نامه نشریات علمی مصوب 1398.
  2. پایش مداوم وضعیت نمایه‌سازی نشریات علمی دانشگاه.
  3. ارائه راهکارهای لازم برای نمایه شدن نشریات دانشگاه در پایگاه ­های استنادی، پایگاه­های تخصصی و موضوعی، پایگاه های مشترک و عمومی.
  4. بررسی و ارائه راهکارهای عملی برای ارتقای سطح کیفی نشریات.
  5. بررسی مسائل و مشکلات نشریات علمی دانشگاه و ارائه راه‌حل‌های مناسب برای رفع مشکلات.
  6. تعیین میزان حق ­الزحمه داوران و عوامل اجرایی نشریات علمی دانشگاه برای هر سال بر اساس «دستورالعمل تخصیص اعتبار به نشریات علمی دانشگاه گیلان از سال 1401».
  7. بررسی سوابق علمی و شرایط مدیرمسئول، سردبیر و اعضای هیأت تحریریه معرفی شده برای نشریات جدید دانشگاه بر اساس «آیین‌نامه نشریات علمی مصوب 1398» و «شیوه‌نامه نشریات علمی دانشگاه».
  8. بررسی وضعیت انتشار به موقع نشریات و در صورت تأخیر در انتشار حداکثر یک دوره، انجام پیگیری لازم تا حصول نتیجه.
  9. پیشنهاد بازنگری، تغییر یا اصلاح شیوه‌نامه نشریات علمی دانشگاه در صورت لزوم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه همچنین توضیحاتی در خصوص آمار کتب چاپ شده دانشگاه در سال های اخیر و همچنین اطلاعاتی در خصوص وضعیت کتابخانه دانشگاه ارایه نمود. مرکز نشر دانشگاه گیلان، به عنوان یک ناشر دانشگاهی، فعالیت خود را از سال 1366 آغاز نمود. رسالت اصلی این مرکز، انتشار کتب به روز اعضای هیات علمی دانشگاه در حوزه های متعدد علمی است. این مرکز تاکنون 440 عنوان کتاب را در قالب تألیف، تصنیف، تدوین (به شیوه گردآوری) و ترجمه منتشر و به جامعه علمی کشور تقدیم نموده است. در حال حاضر، کتب متعددی از انتشارات این مرکز به عنوان مرجع درسی در دانشگاه­های کشور مورد تدریس قرار می­ گیرند.

آمار چاپ و انتشار کتب طی پنج سال اخیر به شرح زیر است:

سال انتشار کتاب

تصنیف

تألیف

تدوین (به شیوه گردآوری)

ترجمه

جمع کل

1397

1

15

1

7

24 عنوان

1398

-

7

2

10

19 عنوان

1399

2

4

1

11

18 عنوان

1400

-

9

3

11

23 عنوان

1401

-

5

4

10

19 عنوان

1402

-

7

6

27

40 عنوان

 


 

 

 

 

منابع موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه گیلان

نوع مدرک

تعداد کل موجودی

کتاب های فارسی، عربی و لاتین

202742 جلد

(کتب فارسی= 165856 جلد و کتب لاتین= 36886 جلد)

پایان نامه ها/رساله ها

15968 عنوان

مواد دیداری و شنیداری

2533 نسخه


 

   اعضای فعال کتابخانه مرکزی دانشگاه گیلان

گروه امانت

تعداد اعضای فعال کتابخانه مرکزی

اعضای هیأت علمی

446 نفر

پرسنل

559 نفر

دانشجویان

حدود 18000 نفر

 

                                

دسترسی به منابع الکترونیکی و پایگاه های اطلاعاتی

نوع مدرک

تعداد پایگاه های اطلاعاتی ملی و بین­المللی

تعداد کاربران عضو مگاپیپر

پایگاه­های اطلاعاتی

دسترسی به 130 پایگاه اطلاعاتی فعال از طریق پایگاه تأمین منابع علمی مگاپیپر و مرکز منطقه­ای اطلاع رسانی علوم و فناوری RICeST

3230 نفر

​​​​​​​


دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

17 05 2024

با تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طرح پژوهشی رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه گیلان، طرح برتر کشوری شد

در جشنواره روابط عمومی های برتر دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در تهران برگزار شد طرح پژوهشی سعید رهسپار رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه گیلان پس از داوری هیات داوران جشنواره، به عنوان طرح پژوهشی برتر کشور در حوزه آموزش عالی انتخاب شد که با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره، مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت. دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آئین نکوداشت روز ارتباطات و روابط عمومی با اشاره به اهمیت انعکاس موفقیت های دانشگاه در بخش های مختلف که باعث امیدآفرینی می شود گفت: روابط عمومی علمدار امید آفرینی است. دکتر زلفی گل با بیان اینکه اگر رئیس دانشگاهی ارتباطش با روابط عمومی قوی نباشد اولین کسی که ضرر می کند خود رئیس دانشگاه است. مقام عالی وزارت با بیان اینکه مجموعه ای موفق هست که برای جایگاه روابط عمومی اهمیت قائل باشد افزود: تیتر خبر روابط عمومی ها بسیار مهم است چرا که تاریخ نگاری می کند. وی ادامه داد: بعضی اوقات عکس شما، عنوان و تیتر شما بخشی از تاریخ آن دانشگاه یا کشور می شود. شما می توانید تجربه نگاری کنید برای مدیریت آینده و مدیر آینده از تجربه نگاری شما استفاده می کند. دکتر زلفی گل افزود: روابط عمومی در مجموعه آموزش عالی نقش راهبردی و راهبری دارد چرا که برنامه های آن موسسه و سازمان را باید تبیین کند و با تبیین آن ها نقش راهبردی خود را ایفا خواهد کرد. در این جشنواره که با شرکت ۱۱۰ دانشگاه، ۵۰ پارک علم و فناوری و ۳۰ موسسه پژوهشی کشور برگزار شد علاوه بر تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علی شمسی پور مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم نیز به صورت ویژه با لوح تقدیر از فعالیت های ارتباط گسترانه رئیس اداره روابط عمومی دانشگاه گیلان تقدیر کرد. شایان ذکر است کسب ۳۷ مقام در جشنواره های ملی، منطقه ای و استانی از جمله افتخارات روابط عمومی دانشگاه گیلان در طی سالیان اخیر است.  

14 05 2024

دانشگاه گیلان میزبان پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی مناطق 2 و 3 دانشگاه های کشور

پنجمین دوره آموزشی کنشگری فرهنگی رسانه ای ویژه کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های مناطق ۲ و ۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است. این دوره آموزشی توسط دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تا 27 اردیبهشت ماه 1043 با برگزاری کارگاه های آموزشی همچون تولد یک ایده؛ خلاقیت و ایده پردازی، سیر تولید محتوا، آشنایی با رسانه و مخاطب و بازاریابی و بازاریابی محتوایی اجرا می شود. دکتر اکبری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه گیلان در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به اهمیت حضور رسانه ای و کنشگری فعالان فرهنگی در عرصه های مختلف ابراز امیدواری کرد این دوره موجب ایجاد جریان سازی رسانه ای در محیط های فرهنگی دانشگاه ها و زمینه ساز ایجاد پیوست رسانه ای برای تمامی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شود.

12 05 2024

سرپرست دانشگاه در نشست با دانشجویان بسیجی: خانه گفتمان دانشگاه راه اندازی می‌شود

دقایقی قبل سرپرست دانشگاه گیلان میزبان اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه در اتاق شورای حوزه ریاست بود که در این نشست خبر از راه اندازی خانه گفتمان دانشگاه داد. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این نشست ضمن تبریک دهه کرامت گفت: امام راحل نوآوری های زیادی برای به کرسی نشاندن نظام مقدس جمهوری اسلامی و تثبیت آن داشت که بسیج یکی از آن نوآوری ها و ابتکارات بود. دکتر دوستار با بیان اینکه انقلاب های زیادی در جهان وجود داشتند که به بن بست خوردند و یا از آرمان های خود فاصله گرفتند خاطرنشان کرد: یکی از دلایل شکست این انقلاب ها نداشتن ولایت فقیه است. سرپرست دانشگاه گیلان با اذعان به اینکه مطالبات دانشجویان بسیجی در چارچوب حفظ و گسترش فضای انقلابی است افزود: ما نیازمند فعالیت گسترده ای در برابر آماج حملات رسانه های معاند در اذهان جوانانمان هستیم. وی با تاکید بر اینکه شما دانشجویان زبان گفتمانی نسل جدید را بهتر متوجه می شوید تصریح کرد: قشر جوان دانشجو ویژگی هایی دارد که در مراودات نسلی در فضاهای خوابگاه ها و سلف سرویس ها و سرویس های دانشجویی اتفاق می افتد. دکتر دوستار در ادامه خاطرنشان کرد: هنر و رسانه ابزاری برای انتقال مفهوم است و باید از ظرفیت های دانشکده هنر و معماری در انعکاس هنرمندانه مسائل استفاده کنیم. وی گفت: خانه گفتمان دانشگاه را راه اندازی خواهیم کرد تا موافق و مخالف بتوانند نظرهای خود را بیان کنند و سوال ها و ابهام ها پاسخ داده شود و به برگزار کننده بهترین مناظره نیز پاداش خواهیم داد. سرپرست دانشگاه گیلان با مهم خواندن پاسخ به ابهامات گفت: کانال ارتباطی ما با دانشجویان باید از طریق تشکل های دانشجویی باشد. وی در پاسخ به صحبت های یکی از دانشجویان که گفته بود مسئولین از مطالبه و اعتماد ما دانشجویان در بحث دانشکده فنی مهندسی شرق نردبانی برای امور خود ساختند، برنامه شما به عنوان سرپرست دانشگاه برای دانشکده فنی مهندسی شرق گیلان چیست گفت: دانشکده فنی مهندسی شرق ظرفیتی برای استان است و ما باید کمک کنیم تا این دانشکده توسعه یابد و ما به شدت پیگیر افزایش امکانات این دانشکده در راستای رفاه حال دانشجویان هستیم و در این مسیر از دانشجویان به عنوان مشاوری امین کمک خواهیم گرفت. دکتر دوستار در انتهای صحبت های خود نیز گفت: در آینده ای نزدیک با دیگر تشکل های دانشگاه و شورای صنفی نشست خواهیم داشت و از نزدیک دغدغه ها و مشکلات آنان را نیز خواهیم شنید. شایان ذکر است در ابتدای این نشست نیز مهیار رضایی مسئول بسیج دانشجویی و تنی چند از اعضای این تشکل به بیان دیدگاه و نظرهای خود در ارتباط با مسائلی همچون بودجه، دغدغه فرهنگی، استفاده از ظرفیت های استادان انقلابی، آسیب های اجتماعی، اشتغال، امکانات خوابگاهی، سرویس های دانشجویی و ... پرداختند.    

13 05 2024

در بازدید شبانه سرپرست دانشگاه از خوابگاه پسران و سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان عنوان شد / تحصیل و پژوهش با شما، تهیه امکانات رفاهی با ما

سرپرست دانشگاه گیلان در ادامه بازدیدهای خود از مجموعه های دانشگاه، شب گذشته به همراه تعدادی از معاونان و مدیران در سالن غذاخوری مرکزی دانشجویان حضور یافت و پس از آن پای درد دل دانشجویان خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان نشست. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان با حضور در سالن غذاخوری مرکزی از قسمت های مختلف همچون محل طبخ غذا، سالن غذاخوری،سردخانه ها و ... بازدید به عمل آورده و با دانشجویان در ارتباط با کیفیت و کمیت غذا صحبت کرد و نظرهای دانشجویان را در ارتباط با مسائل مرتبط با تغذیه شنید و قول پیگیری داد و شام را نیز در کنار دانشجویان صرف کرد. سرپرست دانشگاه پس از بازدید از سالن غذاخوری دانشجویان، در خوابگاه پسرانه میرزاکوچک خان حاضر شد و ضمن بازدید از چندین اتاق دانشجویی، در فضای باز مجتمع خوابگاه پای درد دل ها، دغدغه ها و مشکلات دانشجویان همچون اینترنت، تجهیزات سرمایشی، تغذیه، نحوه رفتار انتظامات، بهداشت و درمان و ... نشست. دکتر دوستار پس از شنیدن مسائل دانشجویان گفت: تامین امکانات و رفاه دانشجویان وظیفه ماست و شما صرفا باید ذهنتان درگیر درس و پژوهش و نوآوری باشد. سرپرست دانشگاه گیلان با بیان اینکه برون داد دانشگاه باید برون دادی باکیفیت باشد گفت: ما می خواهیم شما دانشجویان که امانتی در دست مسئولین دانشگاه هستید علاوه بر درس خواندن در دانشگاه، مهارت های دیگری همچون زمان شناسی، نظم و انضباط و ... را فرا بگیرید و باعث افتخار خودتان، خانواده تان و کشورمان شوید. وی تاکید کرد: تا مهر ماه سال جاری سطح رفاه دانشجویان خوابگاهی بهبود پیدا خواهد کرد. دکتر دوستار در انتها نیز از مسیرهای ارتباطی خود با دانشجویان و انعکاس مشکلات سخن گفت و از دانشجویان خواست همه با کمک هم در راستای ارتقا کیفیت خدمات رفاهی قدم برداریم. شایان ذکر است سرپرست دانشگاه گیلان در شبهای قبل نیز از خوابگاه دخترانه بنت الهدی در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی بازدید کرده بود و در شب های آتی نیز از خوابگاه دخترانه اتقیاء در داخل شهر بازدید خواهد کرد.

12 05 2024

با حضور سرپرست دانشگاه گیلان، اجلاس منطقه‌ای تبیین سیاست‌های وزارت عتف در حوزه جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد

اجلاس منطقه‌ای تبیین سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجویان بین‌المللی با نگاه به برنامه هفتم توسعه با حضور دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان و رؤسا و مدیران روابط بین‌الملل دانشگاه‌های استان گیلان، گلستان، سمنان و مازندران به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد. در این اجلاس، دکتر داداش‌پور با اشاره به برنامه جذب دانشجویان بین‌الملل در این سازمان تا پایان برنامه هفتم توسعه، اولویت اول را تثبیت دانشجویان بین‎الملل حاضر دانست و با تاکید بر لزوم حرکت جهش‌گونه به سمت جذب حداکثری این دانشجویان تا سال 1407 بر اساس برنامه مدون سازمان و وزارت علوم، خواستار مشارکت و تلاش همه دانشگاه‎ها در راستای تحقق این امر شد. رئیس سازمان دانشجویان کشور با بیان این نکته که در بودجه امسال این سازمان، مبلغ 250 میلیارد تومان در راستای تقویت دانشگاه‌ها جهت اجرای دو برنامه جذب دانشجویان خارجی و بورس دانشجویان بین‌الملل به دانشگاه‌ها تزریق خواهد شد که با برنامه‌ریزی صحیح و تقویت زیرساخت، در اجرای برنامه جذب 320‌ هزار دانشجوی بین‌الملل موفق باشند که با تحقق این امر، ایران در شمار 10 دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار خواهد گرفت. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان نیز در این نشست از آمادگی این دانشگاه جهت افزایش جذب دانشجویان بین‌المللی در سال های آتی خبر داد و خواستار همکاری بخش‌های مختلف نظام آموزش عالی جهت تحقق این اولویت‌گذاری شد. دکتر دوستار با اشاره به این نکته که براساس ارزیابی منطقه‌ای که توسط سازمان امور دانشجویان در این اجلاس انجام شده است، اظهار داشت: دانشگاه گیلان از وضعیت قابل قبولی در حوزه جذب دانشجویان بین‌المللی قرار داشت، با این وجود برای رسیدن به نقطه ایده‌آل بایستی تلاش‌های بیشتری انجام شود.​​​​​​​

11 05 2024

سرپرست دانشگاه گیلان در بازدید سه ساعته از خوابگاه دختران: شما دانشجویان امانت هایی هستید که خانواده ها به ما سپردند

ساعت ۲۰ شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، سرپرست دانشگاه گیلان به همراه معاونان دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی و اداری مالی و مدیریت منابع و تعدادی از مدیران در خوابگاه دانشجویی دخترانه بنت الهدی واقع در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی حاضر شدند و از نزدیک پای درد دل ها و صحبت های دانشجویان نشستند. در ابتدای این دیدار دانشجویان به مدت یک ساعت مشکلات و مسائل خود را در زمینه‌های مختلف از جمله سنوات دانشجویان، اینترنت، کیفیت و تنوع تغذیه، سرویس‌های ایاب و ذهاب، امکانات رفاهی خوابگاهی و ... مطرح کردند. دکتر محمد دوستار سرپرست دانشگاه گیلان در این بازدید در جمع دانشجویان خوابگاهی ضمن تبریک روز دختر و دهه کرامت گفت: شما دانشجویان امانت هایی هستید که خانواده ها به ما مسئولین سپردند. دکتر دوستار ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان در زندگی شخصی و علمی، به تجربیات زندگی خوابگاهی خود اشاره کرد و گفت: همانگونه که در فضای خانواده فرزندان از والدین مطالبه دارند ما نیز باید تلاش کنیم تا بهترین موقعیت رفاهی را برای دانشجویان فراهم کنیم. وی گفت: وظیفه ماست که مسائل و مشکلات شما دانشجویان را در حد توان و بضاعت مرتفع کنیم تا دغدغه شما عزیزان صرفا درس و پژوهش باشد. سرپرست دانشگاه در ادامه به مشکلات مطرح شده توسط دانشجویان اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلاتی که مطرح شد زیرساختی است که برای حل شدن نیازمند زمان است اما با اولویت بندی می توان بخشی از موارد مطرح شده را در کمترین زمان ممکن حل کرد. وی در ادامه با مهم خواندن شأن و منزلت دانشجو در ارتباط با بحث پوشش گفت: در همه دانشگاه ها آئین نامه پوشش وجود دارد و ما باید در هر جایگاهی که هستیم شأن آن جایگاه را حفظ کنیم و طوری رفتار کنیم که انتظار داریم فردا دخترانمان نیز آنگونه باشند. دکتر دوستار در ادامه به رفتار توام با احترام همکاران انتظامات نسبت به دانشجویان تاکید کرد و گفت: اگر دانشجویی تخلفی هم مرتکب شده باشد همه ملزم به رفتار توام با متانت هستیم. سرپرست دانشگاه در انتهای صحبت های خود نیز از معاونین فرهنگی و اجتماعی و دانشجویی خواست برای ایام تعطیلات دانشجویان برنامه های سیاحتی، زیارتی و ... برنامه‌ریزی کنند و از دانشجویان هم درخواست کرد تا در ارتباط با مسائل فرهنگی خودشان میدان دار عرصه باشند. شایان ذکر است علاوه بر نشست عمومی با دانشجویان خوابگاهی و شنیدن مسائل و مشکلات آنان، برگزاری مسابقه حضوری، بازدید از چندین اتاق دانشجویان و سالن غذاخوری از دیگر برنامه های بازدید سه ساعته سرپرست دانشگاه از خوابگاه بنت الهدی بود.