مراسم سالروز ملی فنآوری هسته ای در دانشگاه گیلان برگزار شد

08 04 2008
کد خبر : 3332776
تعداد بازدید : 48
به مناسبت فرا رسیدن سالروز ملی فناوری هسته ای ایران مراسمی در روز چهارشنبه 21/1/87 از ساعت 10 الی 12 و با حضور اساتید ، دانشجویان و کارکنان دانشگاه گیلان در دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان برگزار شد.

در این مراسم ابتدا  دکتر حاتم زاده رئیس  دانشگاه گیلان این روز بزرگ را به مردم ایران بالاخص دانشگاهیان ارجمند تبریک و تهنیت گفته و با اشاره به این نکته که اکثر دانشمندان هسته ای که در نیروگاه نطنز فعالیت می کنند زیر 30 سال سن داشته و جوان هستند خواستار حضور بیشتر جوانان دانشگاهی در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی شد .

وی ادامه داد با رشد فزاینده صنعتی و فنآوری در ایران  ما در آینده نزدیک به 130 هزار مگا وات برق نیاز داریم  و انرژی هسته ای یکی از منابع ارزان و مناسب برای تأمین انرژی مورد نیاز کشور خواهد بود .

وی افزود مقاومت ملت ایران در برابر افزون طلبی و کارشکنی برخی کشورهای سلطه گر برای تمامی ملت ها می تواند الگو باشد و این مقاومت مردم وظیفه مسئولین و دانشمندان را سنگین تر نموده است . وی در ادامه خواستار یاری همه مردم به دانشمندان اتمی ایران شد. در ادامه برنامه حجت الاسلام و المسلمین پورمحمد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز این روز مهم و بزرگ را به ملت و رهبر معظم انقلاب تبریک و تهنیت عرض نمود و اظهار داشت : قبل از انقلاب  هیچ چیزی نمی توانستیم بسازیم و تمام کالاها و فنآوری ایران وارداتی بود و این کشور یک مصرف گرای محصولات خارجی به حساب می آمد و اینک بعد از گذشت 30 سال از انقلاب جوانان برومند ایران اسلامی به فناوری انرژی هسته ای دست پیدا کردند . وی ادامه داد آنچه بیش از دستیابی به انرژی هسته ای برای ملت ایران اهمیت دارد ایجاد روحیه خودباوری و اعتماد به نفس است که به حمد الله در بین جوانان این کشور به خوبی تبلور یافته است .

سپس  دکتر قاسمی زاد عضو محترم هئیت علمی  دانشگاه گیلان در رشته فیزیک هسته ای  در خصوص میزان اهمیت خودکفایی در چرخه سوخت هسته ای به ارائه نظرات علمی پرداخت .

وی از طرف جامعه و انجمن هسته ای ایران این روز را به همه تبریک گفت و در ادامه اظهار داشت: فناوری هسته ای از محورهای اصلی توسعه پایدار یک کشور است و باید تحقیقات زیادی در این زمینه انجام بدهیم. وی در ادامه به کاربردهای مختلف فنآوری هسته ای در زمینه های پزشکی ، کشاورزی و صنعتی اشاره نمود و یکی از مهمترین موارد استفاده صلح آمیز آن را تولید انرژی هسته ای برای تولید برق دانست .

وی ادامه داد در نیروگاه اتمی بوشهر یک هزار مگاوات برق تولید خواهد شد و مسلماً کشور برای این مقدار برق تولید شده برنامه ریزی خواهد نمود لذا در صورت عدم تأمین یا تأخیر در تحویل سوخت هسته ای به نیروگاه بدون شک کشور درگیر مشکل بزرگی خواهد شد و قطعی برق در اکثر مناطق کشور پدید می آید . بنابراین تضمین تأمین سوخت هسته ای از مواردی است که باید به طور جد مورد نظر قرار گیرد .

وی در ادامه افزود در قراداد تنظیم شده قبل از انقلاب قرار شد برای تأمین سوخت نیروگاه بوشهر بدین صورت عمل شود که اورانیوم از معادن کشور  نامیبیا در آفریقا استخراج و جهت فراوری به کشور آفریقای جنوبی برود . کیک زرد در آن کشور تولید و جهت مراحل بعدی غنی سازی به انگلستان و سپس به کشور فرانسه برده شود . در مرحله بعد میله های سوخت در روسیه تولید و از آنجا به شرکت سازنده و نگهدارنده آلمانی نیروگاه بوشهر تحویل شود .سوخت مصرف شده که حاوی ماده ارزشمند و گرانقیمت پلوتونیم هست مجدد به روسیه بازگردانده شود .

وی ادامه داد تمام این هزینه ها از جیب ملت ایران پرداخت می شد و علاوه بر آن با کوچکترین مشکل سیاسی با هر یک از این کشورها چرخه سوخت و تأمین آن با مشکل مواجه می شد .

وی افزود بنابراین اگر بخواهیم نیروگاه انرژی اتمی داشته باشیم بایستی حتماً تمامی چرخه تولید سوخت هسته ای را نیز داشته باشید تا بتوانیم از عواید آن به خوبی استفاده نماییم .

در ادامه این مراسم بیانیه دانشگاه گیلان در مورد حمایت از فنآوری هسته ای در کشور قرائت شد .

                                                                                                                      روابط عمومی دانشگاه 

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.