پیرو تفاهم نامه دانشگاه گیلان و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در قالب طرح کلان «ارتقای کمی و کیفی بهرهوری تولید برنج»، قرارداد 4 طرح سفارشی، 6 طرح مشترک و 18 پایان نامه/رساله دکتری با حضور دکتر فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان و دکتر مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور منعقد شد.
در این راستا مقرر شد با تشکیل کارگروه تخصصی برنج با حضور اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور و دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، نسبت به بررسی وضعیت کشت برنج و ارایه راهکارهایی جهت مدیریت منابع و بهرهوری تولید برنج اقدام شود.
تولید دستگاههای مرتبط با کشت و پس از برداشت برنج، بهره وری و ابداع سامانه های آبیاری با توجه به نیاز آبی استان و همینطور استفاده بهینه از بقایای کشت برنج نیز از محورهای گفتگوی رئیس موسسه برنج با رئیس دانشگاه بود.