Journal Paper
-
"The principal component analysis of key and significant features of the safety and nutritional value of Mahyaveh sauce"
1- هدی قیومی 2- محمدرضا عدالتیان دوم 3- محمد حبیبی نجفی 4- امیر پورفرزاد
Food Science & Nutrition,
2024
-
"Investigation of Quality and Shelf Life of Marinated Chicken Meat by Asymmetric and Symmetric Multivariate Methods"
1- سیامک غیبی 2- امیر پورفرزاد 3- احد راستکار
پژوهش هاي علوم و صنايع غذايي ايران,
2023
-
"Low salt and biogenic amines fermented fish sauce (Mahyaveh) as potential functional food and ingredient"
1- هدی قیومی 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدرضا عدالتیان دوم 4- امیر پورفرزاد
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,
2023
-
"Effect of propolis extract as a natural preservative on quality and shelf life of marinated chicken breast (chicken Kebab)"
1- مرجان مهدوی روشن 2- سیامک غیبی 3- امیر پورفرزاد
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,
2022
-
"Curcumin loaded in Nanogel-reinforced Hydrogel for Improvement of Quality and Textural Properties of Barbari Dough and Bread"
1- سعیده شهبازی زاده 2- سارا ناجی طبسی 3- مصطفی شهیدی نوقابی 4- امیر پورفرزاد
Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology,
2022
-
"Development of cress seed gum hydrogel and investigation of its potential application in the delivery of curcumin"
1- سعیده شهبازی زاده 2- سارا ناجی طبسی 3- مصطفی شهیدی نوغابی 4- امیر پورفرزاد
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE,
2021
-
"Steady/dynamic rheological characterization and FTIR study on wheat starch-sage seed gum blends"
1- امیر پورفرزاد 2- علیرضا یوسفی 3- Komla Ako
Food Hydrocolloids,
2021
-
"Investigation of texture, color and sensory properties of the pasta fortified with protein concentrate of Abramis brama"
1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
-,
2021
-
"Effect of xanthan, guar and tragacanth on quality and shelf life of hazelnut sauce: study with generalized regression, PCA and PLSR techniques"
1- امیر پورفرزاد 2- نرجس طالب درخشان
Journal of Food Measurement and Characterization,
2021
-
"The effects of rice bran oil on left ventricular systolic function, cardiometabolic risk factors and inflammatory mediators in men with coronary artery disease: A randomized clinical trial"
1- مرجان مهدوی روشن 2- ارسلان سالاری 3- زینب قربانی 4- زهرا نیک پی 5- مطهره حقیقت خواه 6- ابوذر فخر موسوی 7- محبوبه قلی پور 8- امیر پورفرزاد
Food and Function,
2021
-
"Effect of Lecithin and Mono- and Di-Glycerides on Quality and Shelf Life of Hazelnut Butter: Chemometric Approach"
1- امیر پورفرزاد 2- رضوانه شکوهی کیسمی
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences,
2020
-
"Extraction of propolis extract and investigation of its effect on quality and shelf life of unpasteurized Doogh"
1- سیامک غیبی 2- امیر پورفرزاد 3- علیرضا مهرگان نیکو
Animal Production Research,
2020
-
"Effect of different excipients on physicochemical properties of the functional rice bran tablet: univariate and multivariate studies on a novel food supplement"
1- امیر پورفرزاد 2- آیسان یوسفی
Journal of Food Measurement and Characterization,
2020
-
"Effect of encapsulation and wall material on the probiotic survival and physicochemical properties of synbiotic chewing gum: study with univariate and multivariate analyses"
1- سحر دهقان قاضیانی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی 4- لیلا روزبه نصیرایی
Heliyon,
2019
-
"Effect of Protein Concentrate from Bream (Abramis Brama)on Chemical and Cooking Properties of Pasta"
1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
Journal of Fisheries,
2019
-
"Probing the interactions between hardness and sensory of pistachio nuts during storage using principal component analysis"
1- محمدباقر حبیبی نجفی 2- Anders Leufven 3- محمدرضا عدالتیان دوم 4- ناصر صداقت 5- امیر پورفرزاد
Food Science & Nutrition,
2019
-
"Microencapsulation of Saffron Petal Phenolic Extract: Their Characterization, In Vitro Gastrointestinal Digestion, and Storage Stability"
1- زهرا احمدیان 2- راضیه نیازمند 3- امیر پورفرزاد
Journal of Food Science,
2019
-
"The effect of sodium stearoyl lactylate on structural changes of wheat gluten in a model system fortified with inulin: Investigation with Fourier transform infrared spectroscopy"
1- امیر پورفرزاد 2- زهرا احمدیان 3- محمدحسین توسلی
Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre,
2018
-
"Effect of different flavoring agents on sensory aspects of hazelnut butter: Identification and prioritization using riddling and TOPSIS approaches"
1- امیر پورفرزاد 2- محمد کاوسی کلاشمی 3- سیامک غیبی
AIMS Agriculture and Food,
2018
-
"Interactions between polyols and wheat biopolymers in a bread model system fortified with inulin: A Fourier transform infrared study"
1- امیر پورفرزاد 2- زهرا احمدیان 3- محمدباقر حبیبی نجفی
Heliyon,
2018
-
"Evaluation of sensory characteristics and modeling of the kinetics of hazelnut color indices during infrared roasting"
1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی 3- زهرا احمدیان
Innovative Food Technologies,
2017
-
"Electrochemical Analysis of ascorbic acid in Food and Drug Samples using a Biosynthesized Ag Nanoparticle as a Mediator in Carbon Paste Matrix"
1- سیامک غیبی 2- گلناز غریبی 3- محمد خلیل زاده 4- امیر پورفرزاد
Analytical & Bioanalytical Electrochemistry,
2017
-
"Use of dough mechanical properties in the prediction rheology of dough, quality, sensory, shelf life and microstructure of bread: investigation by asymmetric and symmetric multivariate methods"
1- امیر پورفرزاد 2- مهدی کریمی 3- زهرا احمدیان 4- سودیه هجری ظریفی 5- سیامک غیبی
Iranian Food Science and Technology Research Journal,
2017
-
"Urban consumers’ attitudes and willingness to pay for functional foods in Iran: A case of dietary sugar"
1- محمد کاوسی کلاشمی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی 4- محمد صادق اللهیاری 5- Jhalukpreya Surujlal 6- Valeria Borsellino
AIMS Agriculture and Food,
2017
-
"Physicochemical properties of serish root (Eremurus spectabilis) fructan as affected by drying methods"
1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حداد خداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
Quality Assurance and Safety of Crops & Foods,
2015
-
"Development of sourdough fermented date seed for improving the quality and shelf life of flat bread: study with univariate and multivariate analyses"
1- محمدباقر حبیبی نجفی 2- امیر پورفرزاد 3- هدی زاهدی 4- زهرا احمدیان کوچکسرایی 5- محمدحسین حدادخداپرست
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE,
2015
-
"Serish inulin and wheat biopolymers interactions in model systems as a basis for understanding the impact of inulin on bread properties: a FTIR investigation"
1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حدادخداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE,
2015
-
"Triglyceride, Phospholipid and Tocopherol Contents of Grape Seed Oil Extracted Using Cold Press and Hexane"
1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضائی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
نوآوری در علوم و فناوری غذایی,
2022
-
"Encapsulation of ethylene scavengers to increase climacteric fruits shelf life: A review"
1- رکسانه فرهادی 2- علیرضا مهرگان نیکو 3- امیر پورفرزاد
علوم و فنون بسته بندی,
2022
-
"Investigation of quality and shelf life of Fouman cookie fortified with rice bran using symmetric and asymmetric multivariate methods"
1- طاهره محروسی 2- امیر پورفرزاد
پژوهش های صنایع غذایی,
2021
-
"Investigation of the aluminum concentration in the traditional pomegranate and plum pastes of Guilan province"
1- علیرضا مهرگان نیکو 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی
علوم و صنایع غذایی ایران,
2021
-
"Development of a Novel Niosomal System (Phyto-niosome) for Encapsulation of Grape Stem Extract"
1- شیوا بیلانکوهی 2- بابک قنبرزاده 3- امیر پورفرزاد 4- حامد همیشه کار 5- موسی رسولی
مجله مهندسی بیوسیستم ایران,
2020
-
"Quantitative and qualitative study of Sardasht grape seed oil extraction by a normal hexane solvent, with and without ultrasonic waves"
1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح اله کریمی
مجله مهندسی بیوسیستم ایران,
2019
-
"Optimization of aqueous extraction of fructan from tubers of Eremurus spectabilis using box-behnken design"
1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حدادخداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران,
2015
Conference Paper
-
"Useful snacks fortified with rice bran"
1- امیر پورفرزاد 2- الهه لایق قدردان
اولین همایش ملي حکمرانی، امنیت غذایی و تولید محصول سالم,
-
"A review of food supplements containing medicinal plants that increase fertility"
1- امیر پورفرزاد 2- پرنیان پورقاسمیان
اولین کنگره ملی ایمنی غذا و دارو,
-
"Production of functional oils with natural antioxidants"
1- مجید محمدی قصاب پور 2- امیر پورفرزاد 3- نوید رستمی
اولین کنگره ملی ایمنی غذا و دارو,
-
"An overview of the classification of food colors, laws and standards and their application in the food industry"
1- حدیث احمدنیا 2- حمیدرضا اخوان 3- امیر پورفرزاد 4- محمد بلوردی
بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"The application of various products of the rice processing industry in the formulation of breakfast cereals"
1- صدیقه موقر 2- امیر پورفرزاد 3- علیرضا مهرگان نیکو
بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Propolis Applications in Food Industry"
1- فاطمه پوراشمنانطالمی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی
بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Applications of Rice Bran Wax in Food Industry"
1- امیر پورفرزاد 2- زهرا اشرف پور
بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Use of bream fish meat (Abramis brama) in pasta production"
1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
دومین همایش ملی حفاظت از ماهیان بومزاد ایران؛ با تاکید بر ماهیان حوضه آبریز دریای خزر,
-
"The Effect of gelatin and xanthan on chemical and organoleptic properties of rice bran tablet"
1- آیسان یوسفی 2- امیر پورفرزاد
سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Investigating the effect of lecithin on the quality and shelf life of hazelnut butter"
1- امیر پورفرزاد 2- رضوانه شکوهی
سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Effect of Xanthan gum on physicochemical and sensory properties of hazelnut sauce"
1- امیر پورفرزاد 2- نرجس طالب درخشان
سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Extraction of black oil of Sardasht, Fakhri and Bashi berries and determination of their fatty acids"
1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"Extraction of black cherry grape seed oil using cold press method and quantitative and qualitative oil analysis"
1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"Investigation of bioavailability and activity of nanofitosome containing grape seed extract polyphenols"
1- شیوا بیلانکوهی 2- امیر پورفرزاد 3- بابک قنبرزاده 4- موسی رسولی 5- حامد همیشه کار
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"Stabilization and encapsulation of resveratrol (grape-derived polyphenol) in nanostructured based delivery systems"
1- شیوا بیلانکوهی 2- امیر پورفرزاد 3- بابک قنبرزاده 4- موسی رسولی 5- حامد همیشه کار
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"The chemical composition of the fiber contained in grapevine products and its application in bakery products"
1- آرزو فرجی 2- امیر پورفرزاد
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"effect of grape concentrate on organoleptic properties of hazelnut milk"
1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی
چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
-
"formulation optimization of chewing gum containing stevia"
1- سحر دهقان قاضیانی 2- امیر پورفرزاد
دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
-
"Mathematical Modelling of Microbial Growth and Oxidation-Reduction Potential in Barbecued Chickens Stored at Refrigerator"
1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی 3- احد راستکار
اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران,
-
"Willingness to pay of Iranian Consumers for Diet Sugar (Case Study: Rasht City)"
1- امیر پورفرزاد 2- محمد کاوسی کلاشمی 3- سیامک غیبی 4- میر محمدحسین انگشتری
اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,