Faculty Profile

امیر پورفرزاد

دانشیار

تاریخ به‌روزرسانی: 1404/09/27
En

امیر پورفرزاد

دانشکده علوم کشاورزی / علوم و صنایع غذایی

Articles Faculty

مقالات علمی چاپ شده در مجلات

  1. "The principal component analysis of key and significant features of the safety and nutritional value of Mahyaveh sauce"
    1- هدی قیومی 2- محمدرضا عدالتیان دوم 3- محمد حبیبی نجفی 4- امیر پورفرزاد
    Food Science & Nutrition, 2024
  2. "Investigation of Quality and Shelf Life of Marinated Chicken Meat by Asymmetric and Symmetric Multivariate Methods"
    1- سیامک غیبی 2- امیر پورفرزاد 3- احد راستکار
    پژوهش هاي علوم و صنايع غذايي ايران, 2023
  3. "Low salt and biogenic amines fermented fish sauce (Mahyaveh) as potential functional food and ingredient"
    1- هدی قیومی 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدرضا عدالتیان دوم 4- امیر پورفرزاد
    LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2023
  4. "Effect of propolis extract as a natural preservative on quality and shelf life of marinated chicken breast (chicken Kebab)"
    1- مرجان مهدوی روشن 2- سیامک غیبی 3- امیر پورفرزاد
    LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2022
  5. "Curcumin loaded in Nanogel-reinforced Hydrogel for Improvement of Quality and Textural Properties of Barbari Dough and Bread"
    1- سعیده شهبازی زاده 2- سارا ناجی طبسی 3- مصطفی شهیدی نوقابی 4- امیر پورفرزاد
    Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology, 2022
  6. "Development of cress seed gum hydrogel and investigation of its potential application in the delivery of curcumin"
    1- سعیده شهبازی زاده 2- سارا ناجی طبسی 3- مصطفی شهیدی نوغابی 4- امیر پورفرزاد
    JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2021
  7. "Steady/dynamic rheological characterization and FTIR study on wheat starch-sage seed gum blends"
    1- امیر پورفرزاد 2- علیرضا یوسفی 3- Komla Ako
    Food Hydrocolloids, 2021
  8. "Investigation of texture, color and sensory properties of the pasta fortified with protein concentrate of Abramis brama"
    1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
    -, 2021
  9. "Effect of xanthan, guar and tragacanth on quality and shelf life of hazelnut sauce: study with generalized regression, PCA and PLSR techniques"
    1- امیر پورفرزاد 2- نرجس طالب درخشان
    Journal of Food Measurement and Characterization, 2021
  10. "The effects of rice bran oil on left ventricular systolic function, cardiometabolic risk factors and inflammatory mediators in men with coronary artery disease: A randomized clinical trial"
    1- مرجان مهدوی روشن 2- ارسلان سالاری 3- زینب قربانی 4- زهرا نیک پی 5- مطهره حقیقت خواه 6- ابوذر فخر موسوی 7- محبوبه قلی پور 8- امیر پورفرزاد
    Food and Function, 2021
  11. "Effect of Lecithin and Mono- and Di-Glycerides on Quality and Shelf Life of Hazelnut Butter: Chemometric Approach"
    1- امیر پورفرزاد 2- رضوانه شکوهی کیسمی
    Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 2020
  12. "Extraction of propolis extract and investigation of its effect on quality and shelf life of unpasteurized Doogh"
    1- سیامک غیبی 2- امیر پورفرزاد 3- علیرضا مهرگان نیکو
    Animal Production Research, 2020
  13. "Effect of different excipients on physicochemical properties of the functional rice bran tablet: univariate and multivariate studies on a novel food supplement"
    1- امیر پورفرزاد 2- آیسان یوسفی
    Journal of Food Measurement and Characterization, 2020
  14. "Effect of encapsulation and wall material on the probiotic survival and physicochemical properties of synbiotic chewing gum: study with univariate and multivariate analyses"
    1- سحر دهقان قاضیانی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی 4- لیلا روزبه نصیرایی
    Heliyon, 2019
  15. "Effect of Protein Concentrate from Bream (Abramis Brama)on Chemical and Cooking Properties of Pasta"
    1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
    Journal of Fisheries, 2019
  16. "Probing the interactions between hardness and sensory of pistachio nuts during storage using principal component analysis"
    1- محمدباقر حبیبی نجفی 2- Anders Leufven 3- محمدرضا عدالتیان دوم 4- ناصر صداقت 5- امیر پورفرزاد
    Food Science & Nutrition, 2019
  17. "Microencapsulation of Saffron Petal Phenolic Extract: Their Characterization, In Vitro Gastrointestinal Digestion, and Storage Stability"
    1- زهرا احمدیان 2- راضیه نیازمند 3- امیر پورفرزاد
    Journal of Food Science, 2019
  18. "The effect of sodium stearoyl lactylate on structural changes of wheat gluten in a model system fortified with inulin: Investigation with Fourier transform infrared spectroscopy"
    1- امیر پورفرزاد 2- زهرا احمدیان 3- محمدحسین توسلی
    Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre, 2018
  19. "Effect of different flavoring agents on sensory aspects of hazelnut butter: Identification and prioritization using riddling and TOPSIS approaches"
    1- امیر پورفرزاد 2- محمد کاوسی کلاشمی 3- سیامک غیبی
    AIMS Agriculture and Food, 2018
  20. "Interactions between polyols and wheat biopolymers in a bread model system fortified with inulin: A Fourier transform infrared study"
    1- امیر پورفرزاد 2- زهرا احمدیان 3- محمدباقر حبیبی نجفی
    Heliyon, 2018
  21. "Evaluation of sensory characteristics and modeling of the kinetics of hazelnut color indices during infrared roasting"
    1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی 3- زهرا احمدیان
    Innovative Food Technologies, 2017
  22. "Electrochemical Analysis of ascorbic acid in Food and Drug Samples using a Biosynthesized Ag Nanoparticle as a Mediator in Carbon Paste Matrix"
    1- سیامک غیبی 2- گلناز غریبی 3- محمد خلیل زاده 4- امیر پورفرزاد
    Analytical & Bioanalytical Electrochemistry, 2017
  23. "Use of dough mechanical properties in the prediction rheology of dough, quality, sensory, shelf life and microstructure of bread: investigation by asymmetric and symmetric multivariate methods"
    1- امیر پورفرزاد 2- مهدی کریمی 3- زهرا احمدیان 4- سودیه هجری ظریفی 5- سیامک غیبی
    Iranian Food Science and Technology Research Journal, 2017
  24. "Urban consumers’ attitudes and willingness to pay for functional foods in Iran: A case of dietary sugar"
    1- محمد کاوسی کلاشمی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی 4- محمد صادق اللهیاری 5- Jhalukpreya Surujlal 6- Valeria Borsellino
    AIMS Agriculture and Food, 2017
  25. "Physicochemical properties of serish root (Eremurus spectabilis) fructan as affected by drying methods"
    1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حداد خداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
    Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 2015
  26. "Development of sourdough fermented date seed for improving the quality and shelf life of flat bread: study with univariate and multivariate analyses"
    1- محمدباقر حبیبی نجفی 2- امیر پورفرزاد 3- هدی زاهدی 4- زهرا احمدیان کوچکسرایی 5- محمدحسین حدادخداپرست
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015
  27. "Serish inulin and wheat biopolymers interactions in model systems as a basis for understanding the impact of inulin on bread properties: a FTIR investigation"
    1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حدادخداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 2015
  28. "ترکیبات تری گلیسیریدی، فسفولیپیدی و توکوفرولی روغن هسته انگور استخراج شده با روش های پرس سرد و حلال هگزان"
    1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضائی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی، 1400
  29. "مروری بر درونپوشانی زداینده های اتیلن به منظور افزایش انبارمانی محصولات فرازگرا"
    1- رکسانه فرهادی 2- علیرضا مهرگان نیکو 3- امیر پورفرزاد
    علوم و فنون بسته بندی، 1400
  30. "بررسی کیفیت و ماندگاری کلوچه فومن غنی شده با سبوس برنج با استفاده از روش‌های چندمتغیره متقارن و نامتقارن"
    1- طاهره محروسی 2- امیر پورفرزاد
    پژوهش های صنایع غذایی، 1399
  31. "بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان"
    1- علیرضا مهرگان نیکو 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی
    علوم و صنایع غذایی ایران، 1399
  32. "تولید فیتونیوزوم به عنوان سیستم لیپیدی جدید برای ریزپوشانی عصاره ساقه انگور"
    1- شیوا بیلانکوهی 2- بابک قنبرزاده 3- امیر پورفرزاد 4- حامد همیشه کار 5- موسی رسولی
    مجله مهندسی بیوسیستم ایران، 1398
  33. "بررسی و مقایسه روغن هسته انگور سیاه سردشت استخراج شده به وسیله حلال هگزان، با و بدون کمک امواج فراصوت"
    1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح اله کریمی
    مجله مهندسی بیوسیستم ایران، 1397
  34. "بهینه سازی شرایط استخراج آبی فروکتان از غده سریش با استفاده از طرح باکس بنکن"
    1- امیر پورفرزاد 2- محمدباقر حبیبی نجفی 3- محمدحسین حدادخداپرست 4- محمد حسن زاده خیاط
    پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، 1393

مقالات علمی ارائه شده در همایش‌ها

  1. "Useful snacks fortified with rice bran"
    1- امیر پورفرزاد 2- الهه لایق قدردان
    اولین همایش ملي حکمرانی، امنیت غذایی و تولید محصول سالم,
  2. "A review of food supplements containing medicinal plants that increase fertility"
    1- امیر پورفرزاد 2- پرنیان پورقاسمیان
    اولین کنگره ملی ایمنی غذا و دارو,
  3. "Production of functional oils with natural antioxidants"
    1- مجید محمدی قصاب پور 2- امیر پورفرزاد 3- نوید رستمی
    اولین کنگره ملی ایمنی غذا و دارو,
  4. "An overview of the classification of food colors, laws and standards and their application in the food industry"
    1- حدیث احمدنیا 2- حمیدرضا اخوان 3- امیر پورفرزاد 4- محمد بلوردی
    بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
  5. "The application of various products of the rice processing industry in the formulation of breakfast cereals"
    1- صدیقه موقر 2- امیر پورفرزاد 3- علیرضا مهرگان نیکو
    بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
  6. "Propolis Applications in Food Industry"
    1- فاطمه پوراشمنانطالمی 2- امیر پورفرزاد 3- سیامک غیبی
    بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
  7. "Applications of Rice Bran Wax in Food Industry"
    1- امیر پورفرزاد 2- زهرا اشرف پور
    بیست و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و صنایع غذایی ایران,
  8. "Use of bream fish meat (Abramis brama) in pasta production"
    1- زهرا شوقی 2- آریا باباخانی 3- امیر پورفرزاد
    دومین همایش ملی حفاظت از ماهیان بومزاد ایران؛ با تاکید بر ماهیان حوضه آبریز دریای خزر,
  9. "The Effect of gelatin and xanthan on chemical and organoleptic properties of rice bran tablet"
    1- آیسان یوسفی 2- امیر پورفرزاد
    سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
  10. "Investigating the effect of lecithin on the quality and shelf life of hazelnut butter"
    1- امیر پورفرزاد 2- رضوانه شکوهی
    سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
  11. "Effect of Xanthan gum on physicochemical and sensory properties of hazelnut sauce"
    1- امیر پورفرزاد 2- نرجس طالب درخشان
    سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
  12. "Extraction of black oil of Sardasht, Fakhri and Bashi berries and determination of their fatty acids"
    1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  13. "Extraction of black cherry grape seed oil using cold press method and quantitative and qualitative oil analysis"
    1- علی ابراهیمی ملاطی 2- کرامت الله رضایی 3- امیر پورفرزاد 4- زهرا پیراوی ونک 5- روح الله کریمی
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  14. "Investigation of bioavailability and activity of nanofitosome containing grape seed extract polyphenols"
    1- شیوا بیلانکوهی 2- امیر پورفرزاد 3- بابک قنبرزاده 4- موسی رسولی 5- حامد همیشه کار
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  15. "Stabilization and encapsulation of resveratrol (grape-derived polyphenol) in nanostructured based delivery systems"
    1- شیوا بیلانکوهی 2- امیر پورفرزاد 3- بابک قنبرزاده 4- موسی رسولی 5- حامد همیشه کار
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  16. "The chemical composition of the fiber contained in grapevine products and its application in bakery products"
    1- آرزو فرجی 2- امیر پورفرزاد
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  17. "effect of grape concentrate on organoleptic properties of hazelnut milk"
    1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی
    چهارمین کنفرانس ملی صنعت انگور و کشمش ایران,
  18. "formulation optimization of chewing gum containing stevia"
    1- سحر دهقان قاضیانی 2- امیر پورفرزاد
    دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,
  19. "Mathematical Modelling of Microbial Growth and Oxidation-Reduction Potential in Barbecued Chickens Stored at Refrigerator"
    1- امیر پورفرزاد 2- سیامک غیبی 3- احد راستکار
    اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران,
  20. "Willingness to pay of Iranian Consumers for Diet Sugar (Case Study: Rasht City)"
    1- امیر پورفرزاد 2- محمد کاوسی کلاشمی 3- سیامک غیبی 4- میر محمدحسین انگشتری
    اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران,